Ostapenko par 53 vietām labo karjeras rekordu WTA rangā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Talantīgā Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko kārtējo reizi labojusi rekordu WTA rangā. Pakāpjoties par 53 vietām, šonedēļ viņa ieņem 186. pozīciju, pirmo reizi ielaužoties labāko divsimtniekā.

Pagājušajā nedēļā 17 gadus vecā tenisiste pirmo reizi triumfēja ITF 50 000 sērijas turnīrā, kas risinājās Sanktpēterburgā.

Pēdējā laika veiksmīgais sniegums Ostapenko ļāvis kļūt par Latvijas pirmo numuru dāmu tenisā.

Iepriekšējā nedēļā Ostapenko WTA reitingā atradās 239. pozīcijā, bet tagad, kārtējo reizi labojot savu rekordu, viņa ieņem 186. vietu. Šī ir pirmā reize, kad Ostapenko ielaužas labāko 200 spēlētāju pulkā.

Šā brīža Latvijas otrā rakete Diāna Marcinkēviča atkāpusies par 7 vietām, šobrīd ieņemot 271. pozīciju. Savukārt Anastasija Sevastova, kas šogad atsāka sportistes gaitas, patlaban ieņem 682. vietu, kurā atradās nedēļu iepriekš.

Reitinga galvgalī joprojām atrodas amerikāniete Serēna Viljamsa, viņai seko krieviete Marija Šarapova, bet trešo vietu ieņem rumāniete Simona Halepa, kas par vienu pozīciju apsteigusi Petru Kvitovu no Čehijas.

ATP rangā vienu pozīciju zaudējis šosezon neveiksmīgi spēlējošais Ernests Gulbis, kurš šobrīd ieņem 15. vietu.

Ranga līderis joprojām ir serbs Novāks Džokovičs, otrais ir šveicietis Rodžers Federers, trešo vietu ieņem spānis Rafaels Nadals (+1), bet ceturtais ir japānis Kei Nišikori, kurš sasniedzis jaunu karjeras rekordu.

Šonedēļ ATP tūrē turnīri nav paredzēti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu