Latvijas tenisa izlases duelis pret Bulgāriju sāksies ar Mārtiņa Podžus maču

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Deivisa kausa tenisā Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas pirmās kārtas mačs starp Latviju un Bulgāriju piektdien sāksies ar Mārtiņa Podžus dueli pret Aleksandaru Lazovu, noskaidrojās ceturtdien notikušajā izlozē.

Savukārt otrajā vienspēlē tiksies Jānis Podžus ar Dimitaru Kuzmanovu.

Piektdien sacensības tenisa centrā «Lielupe» sāksies no plkst.15.

Tikmēr sestdien plānotajai dubultspēlei Latvijas izlases pieteikumā pašlaik ir mazpieredzējušākie dalībnieki Artūrs Lazdiņš un Rūdolfs Mednis, taču noprotams, ka kortā tomēr dosies dvīņubrāļi Podži, jo dalībniekus vēl var mainīt. Savukārt Bulgārija dubultspēlei pieteikusi Tihomiru Grozdanovu un Iļju Kuševu.

Savukārt svētdien cīņas sāks Mārtiņa Podžus duelis ar Kuzmanovu.

Kā zināms, izlašu sastāvos nav Latvijas labākā tenisista Ernesta Gulbja un Bulgārijas pirmās raketes Grigora Dimitrova.

Latvijas izlases sastāvā kapteinis Kārlis Lejnieks iekļāvis dvīņubrāļus Mārtiņu un Jāni Podžus, kuri pašlaik ATP vienspēļu rangā ieņem attiecīgi 498. un 675.vietu, kā arī ranga 2123.vietā esošo Artūru Lazdiņu un komandas debitantu Rūdolfu Medni.

Savukārt ATP ranga 15.vietā esošais Gulbis pašlaik pēc neveiksmīgā sezonas sākuma gatavojas «Masters 1000» turnīriem ASV.

Tikmēr Bulgārijas izlasē nav ATP ranga 11.vietā esošā Dimitrova, bet Latvijā ieradušies ATP ranga 349.vietā esošais Dimitars Kuzmanovs, 366.pozīcijā esošais Aleksandars Lazovs, kā arī Tihomirs Grozdanovs, kurš rangā ieņem 982.pozīciju, un pasaules rangā neesošais Iļja Kuševs.

Deivisa kausa cīņas no piektdienas līdz svētdienai risināsies tenisa centra «Lielupe» rekonstruētajos kortos, kur izlase atgriezīsies pēc ilgāka pārtraukuma. Iepriekšējā desmitgadē Latvija regulāri pretiniekus uzņēma tieši tenisa centrā «Lielupe», tomēr sportisti bieži sūdzējās par segumu, stāstot, ka tas ir vienkārši uz betona uzklāts paklājs. Līdz ar to iepriekšējo reizi Deivisa kauss tur notika 2009.gada septembrī, kad Latvija ar 3-2 uzvarēja Slovēniju.

Turpmākajos gados Latvija Deivisa kausa cīņas uzņēma ne biežāk kā reizi gadā, spēles aizvadot gan Rīgā (Olimpiskajā sporta centrā un «Arēnā Rīga»), gan Valmierā un Liepājā.

Deivisa kausa rangā Latvijas izlase ieņem 42. vietu, kamēr bulgāri ir 63., turklāt latvieši uzvarējuši abās savstarpējās cīņās - gan 2007.gadā Latvijā, gan 2009.gadā Bulgārijā Latvija bija pārāka ar 4-1.

Piektdien, 6. martā, no plkst.15 gaidāmas pirmās divas vienspēles, sestdien plkst.14 dubultspēle, bet svētdien no plkst.14 atlikušās divas vienspēles.

Šīs cīņas uzvarētāji otrajā kārtā tiksies ar Madagaskaras un Luksemburgas pāra uzvarētāju, cīņai norisinoties vasarā. Savukārt izšķirošā cīņa par vietu Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā gaidāma septembrī.

Savukārt Bulgārijas un Latvijas pāra zaudētājs vasarā spēkosies par palikšanu otrajā grupā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu