Gulbja mačs ar Monako pārcelts uz šodienu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas labākā tenisista Ernesta Gulbja duelis ASV notiekošā Maiami «Masters 1000» sērijas turnīra otrajā kārtā pret argentīnieti Huanu Monako nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ pārcelts uz šodienu.

Mačs norisināsies kā trešais septītajā kortā, bet tā sākums iecerēts ap plkst.20 pēc Latvijas laika.

Abiem tenisistiem bija iecerēts spēkoties jau piektdien, taču tas nebija iespējams vētras un lietus dēļ.

Gulbis, kurš pasaules rangā šobrīd atrodams 16.vietā, turnīrā Maiami izlikts ar 13.numuru, kas latvietim pirmo kārtu deva brīvu.

Savukārt Monako pasaules rangā šobrīd ieņem 46.pozīciju, bet sacensību pirmajā kārtā argentīnietis ar 7-5, 6-7, 6-4 pieveica beļģi Rubenu Bemelmansu no Beļģijas, kurš ATP rangā ievietojas 134.vietā.

Pašlaik 30 gadus vecais Argentīnas tenisists šosezon uzvarējis deviņos no 16 mačiem, kaut sezonu iesāka ar četrām neveiksmē pēc kārtas. Nesen Buenosairesas «ATP World Tour 250» turnīrā viņš spēja aizkļūt līdz finālam, kurā piekāpās spānim Rafaelam Nadalam.

Gulbis ar Monako līdz šim ir ticies piecas reizes, turklāt trijās no tām latvietis ir piedzīvojis zaudējumus. Iepriekšējā sportistu tikšanās reize notika pagājušā gada Austrālijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā, kurā ar rezultātu 1-6, 6-4, 7-6, 6-2 pārāks bija Gulbis.

Trešajā kārtā šī dueļa uzvarētājs sacentīsies ar spānis Giljermo Garsiju-Lopesu, kurš izlikts ar 23.numuru.

Latvietis vienā pārī ar vācieti Andrē Begemanu piedalās šī turnīra dubultspēļu sacensībās, kur pirmajā kārtā ceturtdien ar 1-6, 6-4, 10:7 pārspēja spāni Davidu Marrero un Pavlo Kuevasu no Urugvajas.

Līdz ar to otrajā kārtā Gulbim un Begemanam pretī stāsies amerikāņi Džons Isners un Sems Kverijs.

Latvietis šo sezonu sāka ļoti neveiksmīgi, zaudējot septiņos mačos pēc kārtas. Neveiksmju sēriju Gulbis pārtrauca pagājušajā nedēļā notikušajā Indianvelsas «Masters 1000» sērijas turnīrā, kurā aizkļuva līdz trešajai kārtai, tajā ar 4-6, 4-6 piekāpjoties Francijas sportistam Adrianam Manarino.

Tiesa, zaudējumi nav veicinājuši lielu kritienu ATP rangā, jo no gada sākumā ieņemtās 13.vietas Gulbis noslīdējis tikai par trim pozīcijām.

Gulbis ir piedalījies piecos Maiami «Masters 1000» sērijas turnīros, uzvarot vien vienā no sešām spēlēm. Līdz šim latvietis nekad nav spējis sasniegt šo sacensību trešo kārtu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu