Gulbim bezcerīgs zaudējums māla sezonas pirmajā spēlē

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas tenisa līderis Ernests Gulbis pirmdien piedzīvoja smagu zaudējumu māla sezonas pirmajā spēlē. Montekarlo «Masters 1000» sērijas turnīra pirmās kārtas mačā viņš ar 1-6, 0-6 kapitulēja austrietim Andreasam Haideram-Maureram, turpinot savu 2015. gada sezonas neveiksmju sēriju. Duelis noslēdzās nepilnas stundas laikā, Gulbim ciešot astoto zaudējumu šosezon aizvadītajās deviņās spēlēs.

Gulbis jau mača ievadā pieļāva vairākas kļūdas, un otrajā spēles geimā austrietis tika pie četrām breikbumbām, noslēdzošo no tām arī izmantojot, drīz vien izvirzoties vadībā ar 3-0.

Arī sestajā geimā Haideram-Maureram bija divas breikbumbas, un pirmajā setā viņš Gulbim neatstāja nekādus variantus, uzvarot ar 6-1. Pirmais sets ritēja vien 26 minūtes, bet Gulbis pamanījās šajā laikā pieļaut 22 nepiespiestās kļūdas.

Arī otro setu Gulbis iesāka ar savas serves zaudēšanu jau pirmajā geimā, bet otrajā geimā pie pretinieka serves viņš uzvarēja pirmajās trijās izspēlēs, tomēr nevienu no breikbumbām izmantot tā arī neizdevās. Šī arī palika par vienīgo reālo iespēju latvietim salauzt cīņas gaitu, un viņš cieta smagu neveiksmi.

ATP rangā Gulbis šonedēļ ieņem 17. pozīciju, kamēr 28 gadus vecais Austrijas pārstāvis ir 52. vietā. Līdz šim viņi bija tikušies divreiz, uzvaras dalot uz pusēm.

Līdz ar to Gulbis turnīru noslēdza ar desmit ATP ranga punktiem (arī 11 650 eiro prēmiju), kas ir tikpat, cik viņš saņēma arī pērn, tomēr jau no nākamās nedēļas latvietim būs jāaizstāv daudz punktu, kas var izraisīt ļoti lielu kritienu pasaules rangā. Turpinājumā līdz Francijas atklātā čempionāta beigām latvietim būs jāaizstāv vairāk nekā 1300 no viņa īpašumā pašlaik esošajiem 1910 ranga punktiem.

Otrajā kārtā Austrijas tenisists var tikties ar Austrālijas pārstāvi Bernardu Tomiču, kurš pirmajā mačā jau svētdien 4-6, 6-2, 6-3 pieveica čehu Lukāšu Rosolu, bet trešajā kārtā pretī var stāties pasaules pirmā rakete Novāks Džokovičs no Serbijas.

Latvijas labākais tenisists Montekarlo līdz šim bija piedalījies piecas reizes, nevienā no reizēm netiekot tālāk par otro kārtu. 2014. gada sezonā Gulbis pirmās kārtas mačā 2-6, 4-6 atzina ukraiņa Aleksandra Dolgopolova pārspēku.

«Monte-Carlo Rolex Masters» ir pirmais turnīrs, kas šosezon risinās uz māla jeb clay seguma. Tā kopējais prēmiju fonds ir 3 288 530 eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu