Gulbis cieš neveiksmi arī Madrides «Masters» pirmajā mačā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis pirmdien cieta zaudējumu Spānijā notiekošā Madrides ATP «Masters 1000» sērijas turnīra pirmās kārtas mačā.

Latvijas sportists ar rezultātu 6-3, 1-6, 5-7 piekāpās Beļģijas pārstāvim Dāvidam Gofēnam.

Maču abi tenisisti iesāka līdzvērtīgā cīņā, taču pirmajam servi izdevās lauzt Gulbim, pirmā seta sestajā geimā panākot 4-2. Viena breika pārsvaru latvietim izdevās noturēt, kas pirmo setu ļāva uzvarēt ar 6-3.

Ļoti neveiksmīgs Gulbim izvērtās otrais sets, savu servi zaudējot jau otrajā geimā un vēlāk nonākot iedzinējos ar 0-3. Vēlreiz Latvijas labākais tenisists savu servi zaudēja sestajā geimā un turpinājumā piekāpās arī setā ar 1-6.

Līdz ar to uzvarētājs šajā duelī bija jānoskaidro izšķirošajā - trešajā - setā. Šķietamu lūzumu trešajā geimā izdevās panākt Gofēnam, kurš lauza Gulbja servi, taču latvietis nākamajā geimā atbildēja ar to pašu, tādejādi panākot līdzsvaru 2-2. Abi tenisisti turpināja līdzvērtīgu spēkošanos līdz pat seta beigām, bet 11. geimā beļģis vēlreiz lauza Latvijas sportista servi, panākot 6-5 un nonākot vairs tikai viena uzvarēta geima attālumā no triumfa mačā. Šo priekšrocību Gofēns arī izmantoja un grūtā mačā izcīnīja uzvaru.

Gulbis šajā turnīrā tika pie desmit ATP ranga punktiem.

Gulbis ATP rangā šobrīd ieņem 20.vietu, bet Gofēns ir tieši vienu pozīciju aiz viņa.

Iepriekš abi tenisisti savā starpā bija mērojušies spēkiem tikai vienu reizi, kad Latvijas tenisists otrās kārtas mačā bija pārāks ar rezultātu 6-1, 3-6, 7-6 (7:5).

Pašlaik 24 gadus vecais Gofēns šobrīd aizvada savu labāko sezonu karjerā, jo vēl februāra sākumā viņam izdevās sasniegt karjeras rekordu ATP rangā - 20.vieta. Savas karjeras laikā beļģis izcīnījis divus ATP raudzes titulus, kas gan tika iegūti pērn, taču šogad viņš sasniedza pusfinālu Čennajas «ATP World Tour 250» sērijas sacensībās, turklāt šobrīd iekļuvis arī šāda paša kaluma turnīrā Minhenē.

Otrajā kārtā Gofēns tiksies ar japāni Kei Nišikori, kurš sacensībās izlikts ar ceturto numuru, bet turnīru sāks no otrās kārtas. Pagājušajā nedēļā pasaules ranga līderis serbs Novāks Džokovičs paziņoja, ka sacensībās Madridē nepiedalīsies, lai gan šosezon viņš triumfējis visos trijos «Masters» raudzes turnīros.

Šo sacensību pamatturnīrā Gulbis pirms tam spēlējis četras reizes, divreiz spējot sasniegt ceturtdaļfinālu. Tikt starp labākajiem astoņiem tenisistiem viņam izdevās vēl pērn, kad cīņā par vietu pusfinālā ar 6-7 (3:7), 3-6 nācās piekāpties spānim Davidam Ferreram.

Līdz ar to latvietim šogad bija jāaizstāv 180 ATP ranga punkti, tāpēc jau drīzumā Gulbis turpinās kritienu pasaules rangā.

Gulbis šīs sezonas ievadā 11 spēlēs piedzīvojis desmit zaudējumus.

Pagājušajā nedēļā Gulbis turnīros nepiedalījās, bet pēc tam viņam četros turnīros pēc kārtas, kas noslēgsies ar Francijas atklāto čempionātu, jāaizstāv kopumā 1240 ranga punkti, kas var izraisīt ievērojamu kritumu rangā.

Kā zināms, nesen latvietis pārtrauca sadarbību ar austriešu speciālistu Ginteru Bresniku un tagad sācis sadarbību ar kādreizējo zviedru zvaigzni Tūmasu Enkvistu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu