Gulbis: Nav ko celt paniku

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lai gan šosezon Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis ir piedzīvojis vairāk zaudējumu, nekā ticis pie uzvarām, nav vajadzības celt paniku, pauda pats sportists.

Svētdien Gulbim izdevās pārvarēt sev pērn tik veiksmīgā Francijas atklātā čempionāta pirmo kārtu, kad viņš ar 6-4, 6-4, 7-6 (7:3) uzvarēja Nīderlandes pārstāvi Igoru Sijslingu.

Nekļūdīties pašam un izdarīt nedaudz vairāk svarīgos brīžos

«Pirms cīņas treneris man norādīja, lai necenšos uzreiz spēlēt ļoti agresīvi, bet ieeju mačā palēnām ar vairākām garākām izspēlēm. Spēles laikā sapratu, ka pretiniekam īsti nav ieroču, lai mani uzveiktu, ja vien es pārāk nekļūdos. Nekļūdīties pašam un izdarīt nedaudz vairāk svarīgos brīžos, ar to pietika, lai uzvarētu,» sarunā ar «Sportacentrs» pauda Gulbis, kurš atsācis sadarbību ar savu ilggadējo treneri austrieti Ginteru Bresniku, lai gan martā informācija vēstīja, ka abu pušu ceļi ir šķīrušies.

Bija nesaskaņas

«Kā faktu to pasniedza kāds cits - ne es, ne viņš. Kad man uzdeva šo jautājumu, es atbildēju, ka viņa vienkārši šajos turnīros nav. Šādi paziņojumi noteikti nav man raksturīgi. Kāpēc līdz tam nonāca? Pleca savainojuma dēļ es nevarēju normāli trenēties, bet pirms Austrālijas atklātā čempionāta vēl saslimu, kas pārvilka cerības kaut cik sekmīgam gada sākumam.

Pēc dabas noteikti neesmu pacietīgs, un tas spiediens, ka nebija vēlamo rezultātu, ka tas, ko dari treniņos neatspoguļojas uzvarās, radīja kaut kādas nesaskaņas.

Tās bija jutīgā līmenī, bet ne fundamentālas, lai nebūtu atpakaļceļa,» sacīja Gulbis. «Pāris nedēļas pabraukāju viens, māla sezonas sākumā man pieslēdzās [kādreizējā zviedru tenisa zvaigzne Tūmass] Enkvists. Viņš ir ļoti foršs cilvēks, bijis labs tenisists, bet kā treneris man īsti nederēja. Iespējams tāpēc, ka es pārāk pieturējos pie savas izpratnes par tenisu, kas traucēja mūsu sadarbībai. Un tad sapratu, ka man nevajag neko jaunu, jāatgriežas tur, kur jutos komfortabli. Jāaizver ciet pagātne, jānomet nesaskaņas malā un vienkārši jāstrādā.»

Nepieciešamas pāris uzvaras

«Man nav lielas vēlēšanās stāstīt par to, kāpēc ir tā, kā tas ir. Es esmu to izanalizējis, mana komanda un cilvēki, kuri man palīdz tenisā, to ir izdarījuši. Un ar to šobrīd pietiek. Tas varbūt ir egoistiski pret Latvijas sporta līdzjutēju, bet nedomāju, kas tas šobrīd kaut ko mainīs. Es gribu viņus priecēt ar uzvarām,» izteicās tenisists. «Jā, šobrīd zaudējumu ir krietni vairāk, bet gads vēl ir garš, mana karjera arī vēl būs pietiekami gara. Ar katru savu kļūdu joprojām kaut ko iemācos. Ja skatāmies uz šo gadu, tad normālā treniņu ritmā esmu pēdējās četras nedēļas, ko dažādu iemeslu dēļ nespēju izdarīt agrāk. Tagad visam būtu jāiet uz augšu. Protams, žēl, ka māla sezona jau tūlīt beidzas, bet jāskatās pozitīvi uz priekšu. Zāles sezonā vēl būšu pamatturnīros.»

«Ir tā, kā ir, nav ko celt paniku. Es zinu, kur es varu būt. Man noteikti nav jāmeklē nekas jauns, jāatgriežas tur, kur jau esmu bijis,»

uzsvēra Gulbis.

Francijas atklātā čempionāta otrajā kārtā Gulbis sacentīsies ar francūzi Nikolā Maī, kurš ATP rangā atrodams 116.vietā. Sagaidāms, ka abu spēkošanās notiks trešdien.

Gulbis Francijas atklātajā čempionātā startēs devīto reizi. Jau 2008.gadā Gulbis aizkļuva līdz sacensību ceturtdaļfinālam, kurā vien saspringtā trīs setu cīņā piekāpās Novākam Džokovičam, bet turpmāk viņš ilgstoši netika tālāk par otro kārtu, līdz pērn pamanījās sasniegt turnīra pusfinālu, gūstot lielāko panākumu savā līdzšinējā karjerā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu