Nadals cīņu par savu 10. titulu «Roland Garros» sāk ar uzvaru

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pasaules septītā tenisa rakete spānis Rafaels Nadals otrdien Francijas atklātā čempionāta vīriešu vienspēļu sacensības sāka ar uzvaru.

Deviņkārtējais turnīra čempions Nadals pirmās kārtas mačā ar 6-3, 6-3, 6-4 pārspēja speciālo ielūgumu saņēmušo francūzi Kentēnu Alī.

«Alī bija agresīvs, daudz riskēja, taču tā spēlē visi jaunie tenisisti,» stāstīja Nadals, kurš uzskata, ka pats spēlēja labi. «Viņi sit bumbu daudz stiprāk un straujāk, jo vēlas uzvarēt katrā izspēlē.»

Šogad Nadals turnīrā izlikts ar sesto numuru, kas ir zemākā pozīcija pēdējo desmit gadu laikā.

«Man ir savi kritieni un lēcieni šajā sezonā. Centīšos izvairīties no tiem šajā turnīrā.»

Nadals, ja aizkļūs līdz turnīra ceturtdaļfinālam, varētu tikties ar ATP ranga līderi Novāku Džokoviču, kurš Francijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā 6-2, 7-5, 6-2 pieveica pieredzējušo somu Jarko Nieminenu. Pirmo setu Džokovičs uzvarēja diezgan viegli, bet otrā seta sākumā nonāca iedzinējos ar 1-3. Tiesa, pēc tam nākamos četrus geimus uzvarēja tieši serbs, nonākot vadībā ar 5-1.

Nadals pieveica Džokoviču Parīzes turnīra finālā 2012. un 2014.gadā, kā arī dramatiskā pusfinālā 2013.gadā, tomēr šoreiz serbs, kurš piektdien svin 28. dzimšanas dienu, būs turnīra galvenais favorīts, jo nav zaudējis jau 22 mačos pēc kārtas.

Spānis šosezon nav izcīnījis nevienu titulu Eiropā. Spāņu tenisists tikai vienreiz šosezon iekļuva turnīru finālā, kad Madrides ATP «Masters 1000» sērijas finālā ar 3-6, 2-6 piekāpās skotam Endijam Marejam.

Nadals turpināja savu uzvaru sēriju Francijas atklātā čempionāta pirmajās kārtās, izcīnot panākumu jau 13. reizi pēc kārtas, bet nepiedzīvojot nevienu pašu zaudējumu kopš 2005.gada. 28 gadus vecais spānis šajā turnīrā 67 spēlēs ticis pie 66 uzvarām, vienīgo zaudējumu piedzīvojot 2009.gadā pret zviedru Robinu Sēderlingu. Kopš tā laika Nadals atkal uzvarējis piecus gadus pēc kārtas.

Ja Nadals šosezon uzvarēs Francijas čempionātā, tas būs viņa desmitais tituls šajās sacensībās. Nevienam tenisistam kopš 1968.gada nav izdevies uzvarēt vienā turnīrā desmit reizes.

Pirmdien savu 11.uzvaru pēc kārtas mačos uz māla guva Marejs, kurš ar 6-3, 6-3, 6-1 apspēlēja argentīnieti Fakundo Arguello, bet ar ceturto numuru izliktais čehs Tomāšs Berdihs ar 6-0, 7-5, 6-3 apspēlēja mazpazīstamo japāni Jošito Nišioku.

Tikmēr Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis pirmajā mačā jau svētdien ar 6-4, 6-4, 7-6 (7:3) uzvarēja Nīderlandes pārstāvi Igoru Sijslingu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu