Gulbis nepārvar 2. kārtu; piedzīvos ievērojamu kritumu rangā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Zaudējumu sev nozīmīgajā sezonas otrajā «Grand Slam» tenisa turnīrā «Roland Garros» trešdien piedzīvoja Ernests Gulbis, kurš četros setos 3-6, 6-3, 5-7, 3-6 otrās kārtas mačā atzina mājinieka Nikolā Maī pārākumu. Līdz ar to Latvijas labākais tenisists rangā atkāpsies aptuveni uz 86. vietu. Šobrīd Gulbis ir pasaules 29. rakete.

Maču Gulbis sāka ļoti pārliecinoši, pirmajos divos geimos neļaujot Maī uzvarēt nevienā izspēlē. Tomēr francūzis iespēlējās, nākamajos trijos geimos jau pats zaudējot tikai vienā izspēlē. Kaut sestajā geimā Gulbis vēl noturēja savu servi, astotajā geimā Maī vēlreiz to lauza un uzvarēja pirmajā setā ar 6-3.

Arī otrais sets Gulbim sākās grūti - pirmajā geimā viņam nācās aizstāvēt breikbumbu, bet otrajā geimā Maī pie savas serves uzvarēja «sausā». Turpinājumā latvietis ļoti pārliecinoši servēja, bet, ja Maī izdevās uzņemt Gulbja servi, garākās izspēlēs bieži vien pārāks bija tieši mājinieks. Astotajā geimā beidzot Gulbim izdevās «ieķerties» Maī servē un viņš izmantoja breikbumbu, bet vēl pēc brīža noslēdza otro setu savā labā ar 6-3.

Trešais sets sākās ļoti saspringti, jo pirmais geims pie Maī serves ilga vairāk nekā 16 minūtes. Tomēr Gulbis neizmantoja nevienu no sešām breikbumbām un tieši Maī pielika tam punktu. Trešajā geimā gan Gulbim izdevās atkal nobreikot pretinieku, iegūstot vadību, tiesa, jau nākamajā geimā arī Maī lauza servi, panākot izlīdzinājumu 2-2. Zīmīgi, ka jau tobrīd trešais sets bija ildzis tikpat daudz kā pirmie divi seti - 37 minūtes.

Kaut Gulbis bija tuvu savas serves zaudēšanai arī sestajā geimā, viņam izdevās noturēties, bet pēc tam latvietis jau pats izmantoja iegūto breikbumbu devītajā geimā, panākot 5-4. Izservēt setu gan latvietim neizdevās, jo desmitajā geimā viņš zaudēja pirmajās trijās izspēlēs. Kaut pēc tam divas breikbumbas tika atspēlētas, trešo Maī izmantoja un atkal panāca 5-5.

Pēc šīs epizodes Gulbis salauza raketi un saņēma brīdinājumu no tiesneša. Seta izskaņā Gulbis pie Maī serves zaudēja geimu pārliecinoši, bet pēc tam savas serves geimā pieļāva divas dubultkļūdas un zaudēja arī to, ciešot neveiksmi trešajā setā, kas ilga 71 minūti, ar 5-7.

Ceturtajā setā Gulbis otrajā geimā aizstāvēja trīs breikbumbas, tomēr ceturto no tām Maī izmantoja, drīz vien latvietim nokļūstot iedzinējos ar 0-3. Turpinājumā Gulbim mača gaitā vairs ieķerties neizdevās un nācās ciest sāpīgu zaudējumu.

Par iekļūšanu otrajā kārtā Gulbis nopelnīja 45 reitinga punktus un 50 000 eiro prēmiju.

Gulbis šobrīd pasaules rangā ieņem 29.vietu un sacensībās bija izlikts ar 24.numuru, bet aiznākamajā nedēļā, kad tiks publicēts jaunākais pasaules rangs, latvietis nebūs augstāk par 86.pozīciju. Tik zemu latvietis rangā nav bijis kopš 2013.gada februāra un marta mijas.

Gulbis šosezon uzvarējis tikai trijās no 16 spēlēm.

Tikmēr 33 gadus vecais Maī ATP reitingā atrodams 116.vietā, lai gan pagājušā gada maija sākumā francūzis bija 37.pozīcijā.

Trešajā kārtā Maī pretī stāsies ar 12.numuru izliktais tautietis Žils Simons, kurš trešdien ar 7-5, 6-2, 6-3 pārspēja slovāku Martinu Kližanu. Tiesa, nesen Simonu nomocīja muguras trauma, tāpēc pagājušajā nedēļā viņš izstājās no Nicas ATP turnīra.

Gulbis Francijas atklātajā čempionātā startēja devīto reizi. Jau 2008.gadā viņš aizkļuva līdz sacensību ceturtdaļfinālam, kurā vien saspringtā trīs setu cīņā piekāpās Novākam Džokovičam, bet turpmāk viņš ilgstoši netika tālāk par otro kārtu, līdz pērn pamanījās sasniegt turnīra pusfinālu, gūstot lielāko panākumu savā līdzšinējā karjerā.

Sezonas otrā «Grand Slam» turnīra balvu fonds ir 28 miljoni eiro. Tas risinās māla jeb clay seguma kortos.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu