Ostapenko Vimbldonas debijā sensacionāli sagrauj pasaules 9. raketi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ralf Reinecke

Talantīgā Jeļena Ostapenko ar sensacionālu uzvaru sākusi sezonas trešo «Grand Slam» turnīru - Vimbldonas čempionātu, kura pamatsacensību pirmās kārtas mačā ar 6-2, 6-0 sagrāva pasaules 9. raketi Karlu Svaresu-Navarro no Spānijas. Latvijas tenisistei šāda mēroga sacensībās šis bija debijas mačs pieaugušo konkurencē.

Pirmā seta sākumā talantīgā Latvijas tenisiste izvirzījās priekšā ar 3-1 un pēcāk savu pārsvaru nosargāja, pat palielināja, gūstot pārliecinošu uzvaru setā 6-2. Sets ilga 32 minūtes.

Otrajā setā Ostapenko turpināja dominēt kortā un sāncensei neatstāja nekādas cerības pacīnīties par uzvaru kaut setā. Lai uzvarētu pasaules top 10 tenisisti, Ostapenko bija nepieciešamas 52 minūtes.

WTA rangā 18 gadus vecā Ostapenko atrodas 147. pozīcijā, kamēr Svaresa-Navarro ir augstajā 9. vietā. Iepriekš viņas nebija tikušās.

Ostapenko par pirmās kārtas pārvarēšanu jau nopelnījusi 70 WTA ranga punktus un 41 000 eiro prēmiju. Nākamajā kārtā viņa spēkosies (trešdien) ar Kristīnu Mladenoviču (Francija), kas sacensības sāka ar uzvaru 6-2, 6-1 pār rumānieti Aleksandru Dulgeru.

Svaresa Navarro ir līdz šim spēcīgākā tenisiste, ar kādu Ostapenko savas karjeras laikā tikusies.

2014. gadā Ostapenko Vimbldonā kļuva par junioru turnīra čempioni.

Vietu pamatturnīrā Ostapenko ieguva pēc organizatoru īpašā ielūguma jeb «wild card» piešķiršanas.

Vīriešu konkurencē Vimbldonā piedalīsies arī Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kas jaunākajā ATP reitingā ieņem 83. pozīciju. Viņa sāncensis otrdien pirmajā kārtā būs čehu tenisists Lukāšs Rosols, kurš rangā ir 41. vietā.

Vimbldonas čempionāts zāliena seguma kortos ar kopējo prēmiju fondu 17 802 109 eiro risināsies līdz 12. jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu