Ostapenko: Nebaidījos un nenervozēju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ralf Reinecke

Talantīgā Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko pirmdien ar pārliecinošu uzvaru debitēja prestižajā «Grand Slam» turnīrā - Vimbldonas čempionātā, ar rezultātu 6-2, 6-0 sagraujot pasaules 9. raketi Karlu Svaresu-Navarro no Spānijas. Latvijas pārstāve sarunā ar LTV raidījumu «Panorāma» atzina, ka no pretinieces nav baidījusies, jo favorītes statusā bija spāniete.

«Es nebaidījos, nenervozēju,» sacīja Ostapenko. «Ja es zaudētu, nekas nenotiktu. Viņai vajadzēja baidīties zaudēt.»

Ostapenko par pirmās kārtas pārvarēšanu jau nopelnījusi 70 WTA ranga punktus un 41 000 eiro prēmiju. Nākamajā kārtā viņa spēkosies (trešdien) ar Kristīnu Mladenoviču (Francija), kas sacensības sāka ar uzvaru 6-2, 6-1 pār rumānieti Aleksandru Dulgeru. Francijas tenisiste reitingā ieņem 38. vietu.

«Jau no pirmās bumbas mēģināju spēlēt agresīvi, savu spēli,» norādīja Ostapenko. «Ja spēles temps būtu zemāks, tad viņai (Svaresai-Navarro) būtu vieglāk spēlēt. Ne visās izspēlēs riskēju, bet spēlēju apdomīgi. Spēju saglabāt agresivitāti un tāpēc arī uzvarēju.»

Svaresa Navarro ir līdz šim spēcīgākā tenisiste, ar kādu Ostapenko savas karjeras laikā tikusies.

Vietu pamatturnīrā Ostapenko ieguva pēc organizatoru īpašā ielūguma jeb «wild card» piešķiršanas.

Vimbldonas čempionāts zāliena seguma kortos ar kopējo prēmiju fondu 17 802 109 eiro risināsies līdz 12. jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu