Vai Ostapenko sagādās vēl vienu pārsteigumu?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ralf Reinecke

Talantīgā Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko šodien Londonā aizvadīs otrās kārtas spēli sezonas trešajā «Grand Slam» turnīrā - Vimbldonas čempionātā, tiekoties ar Francijas pārstāvi Kristīnu Mladenoviču. Spēle 17. kortā sāksies ap plkst. 20 pēc Latvijas laika.

Pirmdien 18 gadus vecā Ostapenko Vimbldonā parūpējās par sensāciju. Viņa ļoti pārliecinoši ar rezultātu 6-2, 6-0 sagrāva WTA rangā 9. raketi Karlu Svaresu-Navarro no Spānijas. Latvijas tenisistes uzvara kļuva par vienu no sacensību pirmās dienas lielākajiem pārsteigumiem. Turklāt panākums tika gūts vairāk nekā pārliecinoši.

«Ne visās izspēlēs riskēju, bet spēlēju apdomīgi. Spēju saglabāt agresivitāti un tāpēc arī uzvarēju,» LTV raidījumam «Panorāma» sacīja Ostapenko.

Svaresa-Navarro ir līdz šim spēcīgākā tenisiste, ar kādu Ostapenko savas karjeras laikā tikusies.

Latvijas labākā tenisiste WTA reitingā ieņem 147. pozīciju, kamēr 22 gadus vecā Mladenoviča ir 38. vietā. Labākas sekmes francūziete uzrādījusi dubultspēļu sacensībās, WTA tūrē karjeras laikā tiekot pie 11 tituliem, kamēr vienspēlēs čempiones godā nav bijusi.

Līdz šim Ostapenko ar Mladenoviču nav tikusies.

Ostapenko par pirmās kārtas pārvarēšanu jau nopelnījusi 70 WTA ranga punktus un 41 000 eiro prēmiju.

Vietu pamatturnīrā Ostapenko ieguva pēc organizatoru īpašā ielūguma jeb «wild card» piešķiršanas.

Tikmēr otrdien neveiksmi Vimbldonas čempionāta pirmās kārtas mačā cieta Latvijas pirmā rakete Ernests Gulbis, kas ar 6-7 (2), 3-6, 6-7 (3) piekāpās čeham Lukāšam Rosolam.

Vimbldonas čempionāts zāliena seguma kortos ar kopējo prēmiju fondu 17 802 109 eiro risināsies līdz 12. jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu