Ostapenko rekordkarstajā dienā neizmanto trīs setbumbas un zaudē

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Talantīgā Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko Vimbldonas čempionāta otrās kārtas mačā ceturtdien ar rezultātu 4-6, 5-7 piekāpās francūzietei Kristīnai Mladenovičai. Otrajā setā Ostapenko neizmantoja trīs setbumbas un piedzīvoja sāpīgu zaudējumu.

Mačs iesākās samērā netipiski, jo pirmajos divos geimos servētājas nespēja uzvarēt nevienā izspēlē. Arī trešajā geimā Mladenoviča nenoturēja savu servi, kas ceturtajā geimā Ostapenko ļāva izvirzīties vadībā ar 3-1.

Tomēr turpinājumā Mladenoviča sāka servēt arvien pārliecinošāk un ne tikai atguva breika deficītu, bet ļāva Ostapenko uzvarēt vēl tikai vienā geimā. Līdz ar to Latvijas tenisiste pirmajā setā cieta neveiksmi ar 4-6, turklāt pēdējā izspēlē pieļāva piekto dubultkļūdu.

Arī otrajā setā pirmajā serves geimā Ostapenko punktu ieguva vien ar lielām grūtībām, tomēr pēc tam sāka spēlēt arvien pārliecinošāk, izvirzoties vadībā ar 4-2.

Cīņa turpinājās ļoti līdzvērtīgā cīņā, tomēr devītajā geimā Latvijas tenisiste neizmantoja vienu setbumbu, bet desmitajā geimā - vēl divas. Turpinājumā arī 12.geimā Ostapenko pie savas serves nedarbojās pārliecinoši, nespēja iegūt punktu un tas automātiski arī nozīmēja zaudējumu mačā.

Trešdien aizvadīta karstākā diena Vimbldonas sacensību vēsturē. Tās gaitā termometra stabiņš pacēlās līdz 35,7 grādiem pēc Celsija, par 1,1 grādu pārspējot iepriekšējo rekordu, kas tika sasniegts 1976.gadā. Tomēr Ostapenko spēle sākās neilgi pirms sešiem vakarā, kad karstums jau bija nedaudz mitējies.

Līdz ar to Ostapenko turnīrā nopelnīja 70 WTA ranga punktus un 47 000 sterliņu mārciņu prēmiju. Līdz šim viņa tikai vienreiz turnīrā spējusi nopelnīt vairāk punktu.

WTA rangā Ostapenko ieņem 147. vietu, kamēr viņa sāncense ir 38. pozīcijā. Iepriekš viņu ceļi kortā nebija krustojušies.

Pirmās kārtas mačā Latvijas pārstāve negaidīti pārliecinoši ar rezultātu 6-2, 6-0 sagrāva pasaules 9. raketi Karlu Svaresu-Navarro no Spānijas. Savukārt Mladenoviču sacensības sāka ar uzvaru 6-2, 6-1 pār rumānieti Aleksandru Dulgeru.

Vietu pamatturnīrā Ostapenko ieguva pēc organizatoru īpašā ielūguma jeb «wild card» piešķiršanas. Viņa ir 2014. gada junioru turnīra čempione.

Otrdien sacensības vīriešu konkurencē noslēdzās Latvijas labākajam tenisistam Ernestam Gulbim, kurš pirmās kārtas spēlē 6-7 (2), 3-6, 6-7 (3) piekāpās zaudēja Lukāšam Rosolam.

Vimbldonas čempionāts zāliena seguma kortos ar kopējo prēmiju fondu 17 802 109 eiro risināsies līdz 12. jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu