Džokovičs iekļūst Vimbldonas tenisa turnīra trešajā kārtā

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pasaules tenisa ranga līderis Novaks Džokovičs trešdien Vimbldonas tenisa turnīrā, kur viņš aizstāv pērn izcīnīto čempiona titulu, iekļuva trešajā kārtā.

Džokovičs otrās kārtas cīņā ar 6-4, 6-2, 6-3 pārspēja somu Jarko Nieminenu, kurš savos 33 gados Vimbldonā spēlēja pēdējo reizi, jo pēc šīs sezonas plāno beigt karjeru. Nākamajā kārtā, kurā notiks cīņa par iekļūšanu astotdaļfinālā, Džokovičs tiksies ar austrālieti Bernardu Tomiču, kurš sīvā cīņā ar 7-6 (7-3), 6-4, 7-6 (7-5) uzvarēja Pjēru Hjūzu Ebēru no Francijas.

Džokovičs ir divkārtējs Vimbldonas čempions, jo uzvarēja arī 2011. gadā., bet «Grand Slam» turnīros viņš ir triumfējis deviņas reizes.

Bez cīņas tālāk tika Santjago Džiraldo no Kolumbijas, jo viņa pretinieks Kei Nisikori no Japānas traumas dēļ no turnīra izstājās.

Panākumu guva Francijas atklātā tenisa čempionāta uzvarētājs Stens Vavrinka no Šveices, kurš ar 6-3, 6-4, 7-5 pārspēja Viktoru Estrellu-Burgosu no Dominikas republikas. Nākamajā kārtā viņš tiksies ar spāni Fernando Verdasko, kurš piecu setu cīņā pieveica Dominiku Tīmu no Austrijas. Grūtu uzvaru guva horvāts Marins Čiličs no Horvātijas, kurš ar 6-3, 4-6, 7-6 (8-6), 4-6, 7-5 pārspēja lietuvieti Ričardu Beraņķi.

Sieviešu vienspēlēs ranga līdere Serena Viljamsa ar 6-4, 6-1 pārspēja ungārieti Timeu Babošu, kura pasaules rangā ieņem 93. vietu. Viegla uzvara tika krievietei Marijai Šarapovai, kura ar 6-3, 6-1 uzvarēja Raičelu Hogenkampu no Nīderlandes. Šarapova trešajā kārtā tiksies ar Irinu Kamēliju Begu no Rumānijas.

Neveiksmi piedzīvoja turnīrā ar 7. numuru izliktā serbiete Ana Ivanoviča, kura ar 3-6, 4-6 zaudēja amerikānietei Betānijai Matekai-Sandsai.

Trešdien spēles Vimbldonas tenisa kortos norit pamatīgā karstumā, jo termometra stabiņš dienas vidū sasniedza rekordaugstu 35,7 grādu atzīmi. Iepriekš karstākā diena Vimbldonā tika atzīmēta 1976. gadā, kad spēles notika 34,6 grādu karstumā.

Jau ziņots, ka trešdien vakarā savu otrās kārtas spēli aizvadīja Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko, kura ar 4-6, 5-7 zaudēja Kristinai Mladenovičai no Francijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu