Nadals Vimbldonā piedzīvo kārtējo fiasko

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pazīstamais spāņu tenisists Rafaels Nadals ceturtdien cieta zaudējumu prestižā Vimbldonas čempionāta otrās kārtas mačā, tādējādi turpinot savu neveiksmju joslu šajā turnīrā.

Nadals, kurš ir 2008. un 2010.gada Vimbldonas čempions, ar 5-7, 6-3, 4-6, 4-6 piekāpās kvalifikācijas sacensības pārvarējušajam Vācijas tenisistam Dastinam Braunam, kurš pasaules rangā atrodams vien 102.vietā.

Šī ir pirmā reize Nadala karjerā, kad viņš kāda «Grand Slam» turnīra laikā piekāpies kvalifikācijas sacensības pārvarējušam sportistam.

Līdz ar to jau ceturto gadu pēc kārtas turpinās Nadala nedienas Vimbldonā. Vēl 2012.gadā viņš negaidīti izstājās otrajā kārtā, bet gadu vēlāk cieta neveiksmi jau pirmajā kārtā. Savukārt pērn viņam izdevās sasniegt ceturto kārtu, kurā viņš piekāpās tā brīža pasaules 144.raketei Nikam Kiriosam no Austrālijas.

Zīmīgi, ka visas šīs četras neveiksmes bijušas pret tenisistiem, kuri uz to brīdi atradušies ārpus ATP ranga labāko simta.

Nadals šobrīd neaizvada veiksmīgāko karjeras posmu, jo pasaules rangā nokritis līdz desmitajai vietai, kas ir viņa zemākā pozīcija pēdējās desmitgades laikā.

Tikmēr trešo kārtu izdevies sasniegt mājinieku favorītam britam Endijam Marejam, kurš ļoti pārliecinoši otrajā kārtā ar 6-1, 6-1, 6-4 apspēlēja Robinu Hāsi no Nīderlandes.

Marejs, kurš Vimbldonā uzvarēja pirms diviem gadiem, pretinieku pieveica vien 87 minūšu laikā.

Nākamajā kārtā iekļuvis arī slavenais šveicietis Rodžers Federers, kurš ar 6-4, 6-2, 6-2 pārspēja amerikāni Semu Kveriju.

Pieredzējušais Federers šobrīd lūko iegūt jau savu astoto Vimbldonas titulu, kas būtu vēl nebijis sasniegums tenisā.

Trešajā kārtā iekļuvis arī ar sesto numuru izliktais čehs Tomāšs Berdihs, kurš arī pārliecinoši ar 6-1, 6-4, 6-4 pieveica francūzi Nikolā Maī.

Savukārt sieviešu turnīrā trešo kārtu sasniegusi arī pērnā gada Vimbldonas čempione čehiete Petra Kvitova, kura ar 6-2, 6-0 pārspēja Japānas sportisti Kurumi Naru.

Pirmo divu kārtu laikā Kvitova pamanījusies zaudēt tikai trīs geimus.

Panākumu guvusi arī ar piekto numuru izliktā Karolīne Vozņacki no Dānijas - kādreizējā pasaules pirmā rakete ar 6-1, 7-6 (8:6) pieveica Denisu Allertovu no Čehijas.

Tikmēr neveiksmi piedzīvojusi ar astoto numuru izliktā krieviete Jekaterina Makarova, kura ar 2-6, 5-7 piekāpās Magdalēnai Ribakovai no Slovākijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu