Federers sasniedz Vimbldonas tenisa turnīra ceturto kārtu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Septiņkārtējais Vimbldonas tenisa turnīra čempions Rodžers Federers sestdien sasniedza sacensību ceturto kārtu, kamēr sieviešu vienspēļu pērnā gada uzvarētāja Petra Kvitova piedzīvoja zaudējumu un nolika savas čempiones pilnvaras.

Ar otro numuru izliktais šveicietis ar 6-4, 6-4, 6-7 (5:7), 6-2 pārspēja austrālieti

Semu Grotu, kurš izdarīja otru visātrāko servi turnīra vēsturē - 236 kilometri stundā.

Tikmēr noslēgusies ar devīto numuru izliktā horvāta Marina Čiliča ilgā cīņa pret sacensību 17.numuru amerikāni Džonu Isneru. Piektdien, kad piektajā setā pēc divdesmit geimiem rezultāts bija 10-10, cīņa tumsas dēļ tika pārtraukta un pārcelta uz sestdienu.

Šodien Ciličs dueli noslēdza ar uzvaru 7-6 (7:4), 6-7 (6:8), 6-4, 6-7 (4:7), 12:10.

«Vakar spēlēju ļoti labi un biju tuvu tam, lai uzvarētu. Cerēju, ka šodien tāpat turpināšu, un labi, ka izdevās viņu salauzt. Šādās situācijās vajag saglabāt mieru un es biju īpaši koncentrējies, lai noturētu savu servi,» pēc dueļa noslēguma teica Ciličs.

Tikmēr neveiksmi svētdien piedzīvoja 2008. un 2010.gada Vimbldonas čempiona Rafaela Nadala pāridarītājs vācietis Dastins Brauns.

Pasaules 102.rakete Brauns ar 4-6, 7-6 (7:3), 4-6, 3-6 piekāpās turnīrā ar 22.numuru izliktajam Viktoram Troickim no Serbijas.

Zīmīgi, ka pēdējo četru gadu Vimbldonas turnīra Nadala pāridarītāji pēc uzvaras pār spāni piedzīvojuši zaudējumus nākamajā kārtā.

Tikmēr ar trešo numuru izliktai skots Endijs Marejs ar 6-2, 6-2, 1-6, 6-1 pārspēja itāli Andreasu Sepi, kam sacensībās piešķirts 25.numurs.

Ceturtā seta pirmajā geimā 2013.gada čempions Marejs pleca savainojuma dēļ pieprasīja medicīnisko pārtraukumu, tomēr tas skotam netraucēja izcīnīt pārliecinošu uzvaru.

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis vīriešu pamatturnīru otrdien noslēdza jau pirmajā kārtā, kad bez lieliem pretargumentiem ar 6-7 (2:7), 3-6, 6-7 (3:7) piekāpās čeham Lukāšam Rosolam.

Savukārt no sieviešu vienspēļu turnīra sestdien izstājās pērnā gada čempione, ar otro numuru izliktā čehiete Petra Kvitova, kas trešajā kārtā ar 6-3, 5-7, 4-6 piekāpās serbietei Jeļenai Jankovičai, kura turnīrā izlikta ar 28.numuru.

Jau vēstīts, ka par pārsteigumu sieviešu vienspēļu turnīrā parūpējās Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko, kura pirmajā kārtā ar 6-2, 6-0 sagrāva turnīra devīto raketi Karlu Svaresu Navarro no Spānijas. Savukārt otrajā kārtā Ostapenko ar rezultātu 4-6, 5-7 piekāpās francūzietei Kristīnai Mladenovičai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu