Gulbim Zviedrijā sezonas pārliecinošākā uzvara

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis otrdien izcīnīja uzvaru Zviedrijā notiekošā Bostades «ATP World Tour 250» vienspēļu turnīra pirmajā kārtā, ar 6-2, 6-0 sagraujot Turcijas pirmo numuru Marselu Ilhanu.

Latvijas tenisists pirmajā setā pārliecinoši triumfēja ar 6-2, maču iesākot ar divām lauztām pretinieka servēm pēc kārtas. Vēl teicamāku sniegumu Gulbis demonstrēja otrajā setā, neļaujot Turcijas sportistam uzvarēt kaut vienā geimā, tādējādi gūstot ļoti pārliecinošu uzvaru.

Otrās kārtas sasniegšana Gulbim ļāvusi tikt pie 20 ATP ranga punktiem.

Šosezon neveiksmīgi spēlējošais Gulbis ATP vienspēļu rangā ieņem 81.vietu, bet Ilhans ir vien četras pozīcijas virs latvieša - 77. vietā. Iepriekš abi sportisti savā starpā nebija tikušies.

Gulbja iepriekšējā spēle bija Vimbldonas čempionātā, kur viņš cieta neveiksmi jau pirmajā kārtā, bez lieliem pretargumentiem ar 6-7 (2:7), 3-6, 6-7 (3:7) piekāpjoties čeham Lukāšam Rosolam. Šosezon 26 gadus vecais Gulbis uzvarējis tikai piecās no 20 spēlēm, bet pirms Vimbldonas viņš trijos turnīros pēc kārtas bija pārvarējis pa vienai kārtai.

Ievērojamu kritienu rangā Gulbis piedzīvoja pēc Francijas atklātā čempionāta, kad, nespējot nosargāt pērn iegūtos punktus, no 29.vietas noslīdēja uz 87.pozīciju.

Tikmēr 28 gadus vecais Ilhans šosezon uzvarējis deviņas no 19 augstākā līmeņa cīņām. Lielāko daļu sezonas viņam ATP sacensības nācies sākt no kvalifikācijas, tāpēc turks šosezon piedalījies arī vairākās «Challenger» sērijas sacensībās, turnīrā savā dzimtenē aizkļūstot arī līdz finālam. Vimbldonā Ilhans pārtrauca piecu zaudējumu sēriju, apstājoties otrajā kārtā.

Savukārt pagājušajā nedēļas nogalē Ilhans palīdzēja Turcijas izlasei Deivisa kausa Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas cīņā divreiz pieveikt rangā zemāk esošus Baltkrievijas tenisistus, tomēr tie bija vienīgie turku panākumi un visā duelī šī valsts piedzīvoja zaudējumu.

Gulbis otrajā kārtā tiksies ar kvalifikāciju pārvarējušo francūzi Polu-Anrī Matjē.

Pērn Gulbis šajā nedēļā turnīros nepiedalījās, bet Bostadē līdz šim vienīgo reizi viņš spēlējis tālajā 2007.gadā, kad pirmajā kārtā zaudēja argentīnietim Huanam Monako.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu