Pērs un Curenko iegūst pirmos titulus karjerā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pie pirmajiem panākumiem profesionālajā karjerā svētdien tika franču tenisists Benuā Pērs, kā arī ukrainiete Ļesja Curenko.

Pērs triumfēja Zviedrijā notikušajā Bostades «ATP World Tour 250» sērijas turnīrā, titula mačā ar 7-6 (9:7), 6-3 pieveicot spāņu veterānu Tomiju Rovredo. Turklāt pirmajā setā francūzis atspēlēja divas mačbumbas.

Pērs pašlaik ATP rangā ieņem 62.vietu un turnīra gaitā pieveica četrus augstāk esošus spēlētājus. Pagājušo gadu francūzim izjauca traumas, bet nākamajā nedēļā viņš pakāpsies par aptuveni 20 pozīcijām.

Šajā turnīrā sacentās arī Latvijas tenisists Ernests Gulbis, otrajā kārtā piekāpjoties Polam-Anrī Matjē, kurš vēlāk ceturtdaļfinālā zaudēja Rovredo.

Tikmēr Curenko triumfēja Stambulas WTA «International» sērijas sacensībās, titula mačā ar 7-5, 6-1 pieveicot polieti Uršulu Radvaņsku. Zīmīgi, ka Curenko pirmā seta desmitajā geimā atspēlēja pat trīs setbumbas.

Jau pirms mača bija zināms, ka kāda no sportistēm tiks pie sava pirmā titula karjerā, jo arī jaunākā no māsām Radvaņskām pagaidām pie tituliem nav tikusi.

Šajā turnīrā sacentās arī Latvijas sportiste Aļona Ostapenko, kura pirmajā kārtā zaudēja Kirstenai Flipkensai no Beļģijas. Viņas pāridarītāja vēlāk aizkļuva līdz pusfinālam, kurā atzina Curenko pārākumu.

Savukārt Bādgašteinas WTA «International» sērijas turnīrā pie titula svētdien tika kādreizējā ASV atklātā čempionāta uzvarētāja Samanta Stosura no Austrālijas, kura atspēlējās no seta deficīta un ar 3-6, 7-6 (7:3), 6-2 pieveica itālieti Karinu Knapu.

Ja Stosura savu pusfināla maču aizvadīja sestdien, Knapai to pēc lietus pauzes nācās darīt svētdien, kurā viņa tikai pāris stundas pirms fināla ar 7-6 (7:4), 4-6, 7-5 uzveica savu tautieti Sāru Erani.

Šis Stosurai bija astotais tituls karjerā un otrais šosezon.

Kā zināms, pirmajā kārtā Stosura trijos setos pieveica Latvijas tenisisti Anastasiju Sevastovu. Zīmīgi, ka pārējos trijos mačos līdz finālam Stosura guva pārliecinošas uzvaras divos setos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu