Ostapenko iekļūst ITF tenisa turnīra finālā Polijā

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ralf Reinecke

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Jeļena Ostapenko sestdien iekļuva Polijas pilsētā Sopotā notiekošā Starptautiskās tenisa federācijas (ITF) 75 000 ASV dolāru turnīra finālā.

Ostapenko, kura pasaules rangā ieņem līdzšinējās karjeras augstāko - 124. vietu un turnīrā izlikta ar 4. numuru, trijos setos ar 6-3, 2-6, 6-3 uzvarēja Kiki Bertensu no Nīderlandes, kura rangā ir 114. vietā, bet turnīrā izlikta kā otrā. Finālā Ostapenko mērosies spēkiem ar Petru Cetkovsku no Čehijas, kura pasaules rangā ieņem 227. vietu.

Iepriekš ceturtdaļfinālā Ostapenko divos setos ar 6-3, 6-4 uzvarēja Tunisijas tenisisti Onsu Žabēru, kura pasaules rangā ir 139. vietā.

Šī paša turnīra dubultspēļu finālā piektdien Ostapenko kopā ar Kornēliju Listeri no Zviedrijas divos setos ar 6-7 (2-7), 4-6 zaudēja Bertensai un Raičelai Hogenkampai no Nīderlandes.

Vienspēļu pirmajā kārtā Ostapenko ar 6-1, 6-2 uzveica ASV tenisisti Natāliju Suku, kura reitingā ir 1042.vietā un turnīrā startēja ar īpašo ielūgumu jeb «wild card», bet otrajā kārtā viņa ar 3-6, 6-3, 6-4 uzvarēja Terezu Mrdezu no Horvātijas, kura rangā ierindojas 193. pozīcijā.

Pēc zaudējuma kvalifikācijas izšķirošajā trešajā kārtā, pamatturnīrā neiekļuva pasaules ranga 359. vietā esošā Diāna Marcinkeviča, kas duetā ar polieti Justinu Jegolku piedzīvoja zaudējumu arī dubultspēļu turnīra pirmajā kārtā.

Sopotas turnīrs norisinās uz tenisita seguma kortiem. Sportistes sacenšas par 75 000 ASV dolāru lielu naudas balvu fondu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu