Tenisa turnīrs Jūrmalā pulcē tenisistus no visas pasaules

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šodien, 3.augustā, startē starptautiskais tenisa turnīrs «Venden Men’s Future», kas tenisa centrā «Lielupe» norisināsies visas nedēļas garumā – līdz 8. augustam. Tradicionāli turnīrs pulcē tenisistus vairāk nekā no 10 Eiropas valstīm, turklāt šogad sacensībās ir arī pārstāvji no ASV, Kanādas un Čīles. Latviju vienspēļu turnīra pamatsacensībās pārstāvēs Jānis Podžus, Miķelis Lībietis, Rūdolfs Mednis un Mikus Losbergs.

Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) «Future» ranga turnīrs ir nozīmīgākais individuālais tenisa turnīrs, kas Jūrmalā norisinās jau kopš 1998.gada. Tā prēmiju fonds ir 10 000 ASV dolāru. Turnīrā paredzēts noskaidrot labākos tenisistus starp pamatsastāva 32 spēlētājiem vienspēlēs un 16 pāriem dubultspēlēs.

Latvijas tenisistiem vienspēlēs šajā turnīrā izdevies triumfēt 2006. gadā, kad par čempionu kļuva tenisists Andis Juška, savukārt pusfinālu vienspēlēs sasnieguši vēl vairāki citi latvieši - 2005.gadā 16 gadu vecumā labāko četrinieku sasniedza Latvijas tenisa līderis Ernests Gulbis, 2008. un 2011. gadā soli no fināla palika Deniss Pavlovs, bet 2013. gadā pusfinālu sasniedza Miķelis Lībietis.

Šogad no Latvijas pamatsastāvā spēlē Jānis Podžus, Miķelis Lībietis un Rūdolfs Mednis, savukārt kvalifikācijā piedalījās vēl daudzi citi pašmāju spēlētāji. Pirms pamatturnīra 1. un 2. augustā norisinājās kvalifikācijas sacensības vienspēlēs, kurās piedalījās 45 dalībnieki, cīnoties par astoņām vietām pamatturnīrā. Viņu vidū bija arī seši Latvijas sportisti, bet pamatturnīrā viņi neiekļuva.

«Šogad augusts tenisa spēlētājiem un entuziastiem solās būt aizraujošs mēnesis, it īpaši tādēļ, ka to iesāk nozīmīgais ITF «Future» ranga individuālais tenisa turnīrs. Šis turnīrs ir nozīmīgs, jo mūsu sportisti iegūst pieredzi profesionālajā tenisā un tiem, kuriem nav punktu, tā ir iespēja uzreiz iekļūt pamatturnīrā un cīnīties par iespēju tikt ATP reitingā. Šogad esam sākuši sadarbību ar «VENDEN», un tādējādi «VENDEN Men’s Future» turnīrs norisināsies vēl augstākā līmenī nekā līdz šim,» stāsta Latvijas Tenisa savienības (LTS) ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu