«US Open»: Gulbis šodien pret Bedeni

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas tenisa pirmais numurs Ernests Gulbis šodien sāks dalību sezonas noslēdzošajā «Grand Slam» turnīrā «US Open», pirmās kārtas mačā sacenšoties ar Aljažu Bedeni no Lielbritānijas. Mača sākums 14. kortā iecerēts ap plkst. 19.30 pēc Latvijas laika.

27 gadus vecais Gulbis ATP rangā šobrīd ieņem 67. pozīciju, kamēr viņa Ļubļanā (Slovēnija) sāncensis ir 57. vietā. Līdz šim viņu ceļi kortā nav krustojušies.

Bedene šosezon demonstrē labāku sniegumu nekā Gulbis. Šā gada martā viņš sasniedza savas karjeras rekordu ATP rangā un šajā pozīcijā atrodas arī šobrīd.

Gulbis ASV atklātā čempionāta pamatsacensībās piedalīsies jau devīto reizi karjerā. Iepriekšējā sezonā viņš aizkļuva līdz otrajai kārtai, kurā ar 6-4, 6-3, 4-6, 3-6, 3-6 piekāpās savam treniņu biedram Dominikam Tīmam no Austrijas.

Bedene šosezon piedalās arī «Challenger» sacensībās, kļūstot par divu turnīru uzvarētāju. ATP tūrē viņš gada sākumā aizkļuva līdz «Aircel Chennai Open» (ATP World Tour 250) finālam, turklāt pārvarot arī trīs kvalifikācijas kārtas.

Šosezon Gulbis aizvadījis 30 mačus, kuros izcīnījis 10 uzvaras.

Otrajā kārtā šā dueļa veiksminieks tiksies ar amerikāni Donaldu Jangu vai Žilu Simonu no Francijas, kam sacensībās 11. numurs.

Iepriekšējā sezonā par «US Open» uzvarētāju negaidīti kļuva horvāts Marins Ciličs, savukārt dāmu turnīrā triumfēja mājiniece Serēna Viljamsa, kas šosezon palikusi nepārspēta «Australian Open», «Roland Garros» un Vimbldonā.

Latviju dāmu turnīrā pārstāv valsts pirmā rakete Jeļena Ostapenko, kas pirmās kārtas mačā 12. kortā otrdien ap pl. 20 pēc Latvijas laika tiksies ar vācieti Anniku Beku.

«US Open» Ņujorkā cietā jeb hard seguma kortos risināsies no 31. augusta līdz 13. septembrim. Tā kopējais prēmiju fonds ir 42,3 miljoni ASV dolāru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu