Viljamsas treneris: Serēnas mērķis ir atkārtot Grāfas rekordu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pasaules labākās tenisistes amerikānietes Serēnas Viljamsas mērķis šobrīd notiekošajā ASV atklātā tenisa čempionātā ir izcīnīt 22.«Grand Slam» titulu karjerā un atkārtot Štefijas Grāfas rekordu, pauda sportistes treneris francūzis Petriks Muratoglū.

«Noteikti galvenais mērķis ir pārspēt Grāfu. Ja tas nenotiks šajā turnīrā, tas var īstenoties nākamā gada Austrālijas vai Francijas atklātajā čempionātā,» norādīja treneris. «Serēnai ir daudz iespēju, kur panākt rekordu.»

Kā zināms, pašlaik Viljamsas kontā ir 21 «Grand Slam» tituls, kas ir tikai par vienu trofeju mazāk nekā rekordistei Grāfai. Tāpat, uzvarot ASV atklātajā čempionātā, Viljamsa var kļūt par to reto tenisisti, kura viena kalendārā gada laikā izcīnījusi visus četrus «Grand Slam» titulus.

«Domāju, viņa ir pietiekami atbrīvota un mierīga. Katru dienu fokusējas noteiktam mačam,» stāstīja Muratoglū.

Trīskārtējai šī turnīra čempionei trešdien vakarā paredzēts mačs ar Nīderlandes sportisti Kiki Bertensu. Jau vēstīts, ka pirmajā duelī Viljamsa cīnījās ar krievieti Vitāliju Djačenko, taču pie rezultāta 6-0, 2-0 amerikānietes labā Djačenko maču neturpināja.

Tikmēr Bertensa ar 3-6, 6-4, 6-2 apspēlēja Mirjanu Lučiču-Baroni no Horvātijas.

«Pašlaik spiedienu nejūtu. Iespējams, ja aizkļūšu tālāk šajās sacensībās, sākšu to just,» atzina Viljamsa. Zīmīgi, ka ASV tenisiste jau otro reizi karjerā spējusi izpildīt viņas vārdā nosaukto «Serena Slam» - uzvarēt visos četros «Grand Slam» turnīros pēc kārtas. Šobrīd viņa ir visu šo titulu īpašniece.

Līdz ar panākumu Vimbldonā jūlijā amerikāniete kļuva par vecāko dāmu «Grand Slam» titula īpašnieci. Iepriekšējais rekords piederēja leģendārajai Martinai Navratīlovai, kura 1990.gada Vimbldonas turnīrā triumfēja 33 gadu un 263 dienu vecumā, kamēr Viljamsa šogad uzvarēja 33 gadu un 289 dienu vecumā.

Viljamsa Vimbldonā uzvarējusi sešas reizes, iepriekš pēdējo panākumu gan gūstot pirms trim gadiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu