Ostapenko «US Open» otrajā kārtā piekāpjas titulētajai Erani

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ANDREW GOMBERT / EPA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko ASV atklātā čempionāta otrās kārtas mačā ceturtdien ar 6-0, 4-6, 3-6 piekāpās itālietei Sārai Erani, kura vienspēlēs reizi ir sasniegusi «Grand Slam» turnīru finālu, bet dubultspēlēs pat kļuvusi par pieckārtēju šī prestižā titula ieguvēju.

Šīs cīņas pirmo setu Ostapenko aizvadīja lieliski, uzvarot pirmos piecus geimus, turklāt trīs reizes pamanījās lauzt Erani servi. Pēc šiem pieciem geimiem itāliete lūdza mediķu palīdzību, pieprasot pārtraukumu, taču viņa atgriezās kortā. Tas gan Erani neglāba un viņa cieta neveiksmi arī nākamajā geimā, kas Latvijas sportistei pirmajā setā ļāva triumfēt ar 6-0.

Otrais sets iesākās pretēji pirmajā redzētajam, jo to teicami sāka Erani, divreiz laužot Ostapenko servi un izvirzoties vadībā ar 4-0. Tiesa, tad pamodās Latvijas pārstāve, uzvarot trīs geimus pēc kārtas un pietuvojoties līdz minimumam. Tomēr astotajā geimā titulētā itāliete vēlreiz lauza pretinieces servi, panākot 5-3, bet nākamajā geimā spraigā cīņā pie breikbumbas tika jau Ostapenko, kura to izmantoja. Taču desmitajā geimā Latvijas tenisiste vairākkārt kļūdījās un nespēja noturēt savu servi, ciešot neveiksmi setā ar 4-6.

Trešais sets starp abām tenisistēm sākās vētraini, jo pirmajos sešos geimos uzvarēja tikai serves uzņēmēja, tāpēc rezultāts bija neizšķirts 3-3. Turpinājums sekmīgāks izrādījās Erani, kura uzvarēja nākamos divus geimus, taču pēc tam Ostapenko izdevās devītajā geimā atspēlēt četras mačbumbas. Tiesa, šajā geimā titulētā itāliete tik un tā spēja uzvarēt pie savas serves un nodrošināt sev panākumu arī visā mačā.

Pašlaik Ostapenko WTA rangā ieņem 114.vietu, kas ir viņas karjeras rekords, bet Erani atrodama 16.pozīcijā un arī turnīrā izlikta ar 16.numuru.

Abas tenisistes līdz šim savā starpā nebija tikušās.

Šosezon 18 gadus vecā Ostapenko lielākoties sacenšas ITF turnīros un kopā 56 spēlēs tikusi pie 39 uzvarām. Latvijas tenisiste «Grand Slam» raudzes turnīra pamatsacensībās jūnijā debitēja Vimbldonā, kur spēja aizkļūt līdz otrajai kārtai, pirmajā mačā negaidīti pārliecinoši pieveicot tā brīža devīto raketi Karlu Svaresu Navarro no Spānijas.

Tikmēr Ņujorkā viņa vispirms pārvarēja trīs kvalifikācijas kārtas, uzvarot rangā zemāk esošas sportistes, bet pamatturnīra pirmajā kārtā ar 6-4, 1-6, 6-4 pārspēja vācieti Anniku Beku, kura WTA rangā atrodama 62.pozīcijā, bet šajā turnīrā pie uzvarām pamatsacensībās nekad nav spējusi tikt.

Šī bija pirmā reize, kad Ostapenko ASV atklātajā čempionātā piedalījās pieaugušo konkurencē. Līdz šim sportiste šajās sacensībās bija spēlējusi tikai junioru turnīrā, taču ar lieliem panākumiem neizcēlās, trijos gados gūstot tikai vienu uzvaru. Tiesa, 2013. un 2014.gadā Ostapenko piedzīvoja zaudējumu pret nākamajām junioru sacensību čempionēm, piekāpjoties attiecīgi Anai Konjuhai no Horvātijas un čehietei Marijai Bozkovai.

Par kvalifikācijas turnīra un pamatsacensību pirmās kārtas pārvarēšanu Ostapenko nopelnīja 110 WTA ranga punktus, kas garantējis sportistei iekļūšanu pasaules ranga pirmajā simtniekā.

Kā ierasts, Erani šosezon sekmīgākos rezultātus sasniegusi māla seguma kortos - februārī triumfēja Riodežaneiro WTA «International» sērijas sacensībās, iegūstot astoto vienspēļu titulu karjerā, vasarā sasniedza finālu Bukarestes WTA «International» sērijas turnīrā un tālu aizkļuva vēl vairākās sacensībās, ieskaitot līdz ceturtdaļfinālam Francijas atklātajā čempionātā.

Tomēr arī cietā seguma rudens sezonu itāliete iesāka veiksmīgi, sasniedzot pusfinālu Toronto WTA «Premier» turnīrā. Nākamajās divās sacensībās Erani gan zaudēja pirmajā kārtā, bet neveiksmju sēriju pārtrauca ASV atklātā čempionāta pirmajā kārtā, kad ar 6-0, 6-1 sagrāva japānieti Majo Hibi. Neskatoties uz ļoti pārliecinošo rezultātu, otrais sets ilga 38 minūtes un tajā Hibei bija sešas breikbumbas.

Kaut sešās no līdzdalības reizēm Erani ASV atklātajā čempionātā nav tikusi tālāk par trešo kārtu, pārējās divās viņa sasniegusi pusfinālu (2012.gadā) un ceturtdaļfinālu (2014.gadā). Sekmīgākais viņai ir Francijas atklātais čempionāts, kurā 2012.gadā Erani zaudēja vien finālā, bet kopš tā laika no šīm sacensībām nav izstājusies agrāk par ceturtdaļfinālu.

Erani ir viena no šī brīža sekmīgākajām tenisistēm, kas augstus panākumus gūst gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs. Itāliete iepriekšējos divus gadus noslēdza WTA dubultspēļu ranga pirmajā vietā, tomēr kopš janvāra sportiste piedalījusies tikai divos WTA kategorijas turnīros. Erani savā karjerā piecas reizes triumfējusi «Grand Slam» dubultspēļu turnīros - divreiz ASV atklātajā čempionātā (2013. un 2014.gadā), bet pa reizi Francijas atklātajā čempionātā (2012.gadā), Vimbldonā (2014.gadā) un ASV atklātajā čempionātā (2012.gadā).

Erani trešajā kārtā tiksies ar titulēto austrālieti Samantu Stosuru, kura izlikta ar 22.numuru.

Kā zināms, gada noslēdzošajā «Grand Slam» turnīrā piedalījās arī Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kurš nepabeidza pirmās kārtas maču ar Lielbritāniju pārstāvošo Aljažu Bedeni.

Tikmēr dāmu turnīra kvalifikāciju nepārvarēja šogad karjeru atsākusī Anastasija Sevastova, kura pirmajā kārtā piekāpās Grieķijas tenisistei Marijai Sakari.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu