TOP 10: Pasaules vispelnošākie tenisisti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Teniss ir viens no elitārākajiem sporta veidiem pasaulē un ir samērā dārgs. Ja laika gaitā, no mazotnes, izaug par augstākās klases tenisistu, tad iespējams nopelnīt ļoti daudz naudas. Šis stāsts ir par pasaules vispelnošākajiem tenisistiem, kuri ar savu sniegumu kortā, reklāmas, sponsoru līgumiem nopelnījuši kaudzēm naudas. Piemēram, lielais trijnieks - serbs Novāks Džokovičs, spānis Rafaels Nadals un šveicietis Rodžers Federers karjeras laikā balvu fondos vien kopā ieguvuši vairāk nekā 225 miljonus eiro. Lūk 10 vislabāk pelnošie biznesa žurnāla «Forbes» apkopotie tenisisti gada griezumā.

 
Ana Ivanoviča
Ana Ivanoviča Foto: AFP/LETA

Ana Ivanoviča (Serbija)

27 gadus vecā Ana Ivanoviča no Serbijas savus labākos gadus tenisā, šķiet, jau aizvadījusi. 2008. gada jūnijā viņa bija pasaules pirmā rakete, bet šobrīd ieņem 15. pozīciju. Karjeras laikā Ivanoviča triumfējusi 15 WTA vienspēļu turnīros, tostarp vienā «Grand Slam» - «Roland Garros» Parīzē. Lai arī serbiete kortā šobrīd ne vienmēr spēlē pirmās vijoles, (šogad nav ieguvusi nevienu titulu), viņa joprojām ir pieprasīts produkts reklāmas tirgū.

Peļņa gada laikā - 7,1 miljons eiro.

 
Stans Vavrinka
Stans Vavrinka Foto: AFP/LETA

Stans Vavrinka (Šveice)

30 gadus vecais šveicietis Stans Vavrinka savu labāko sniegumu sācis demonstrēt pēdējo gadu laikā. 2014. gadā, uzvarot «Australian Open», viņš izcīnīja savu pirmo «Grand Slam» titulu un šogad palika nepārspēts «Roland Garros» kortos Parīzē. Kopumā viņa kontā ir 10 ATP tituli, no kuriem trīs iegūti šajā sezonā. ATP rangā šveicietis šobrīd ieņem 4. vietu.

Peļņa gada laikā - 10 miljoni eiro.

Throphy selfie ??? can't wait to be back next year !! J'adore Paris !! #PhilippeChatrier #Paris

A photo posted by Stanislas Wawrinka (@stanwawrinka85) on

 
Karolīne Vozņacki
Karolīne Vozņacki Foto: EPA/LETA

Karolīne Vozņacki (Dānija)

Dānijas sportiste Karolīne Vozņacki savulaik bija pasaules pirmā rakete. Pēdējā laikā gan viņa ir visai patālu no snieguma, kādu demonstrēja pirms pieciem gadiem. Karjeras laikā viņa ieguvusi 23 WTA turnīru titulus, no kuriem vienu šajā sezonā. WTA reitingā 25 gadus vecā tenisiste šobrīd atrodas 11. pozīcijā.

Peļņa gada laikā - 13 miljoni eiro.

Good morning Singapore! Excited for the day ahead! @visit_singapore @wtafinalssg #WTAFinals

A photo posted by Caroline Wozniacki (@carowozniacki) on

 
Kei Nišikori
Kei Nišikori Foto: AFP/LETA

Kei Nišikori (Japāna)

25 gadus vecais Kei Nišikori no Japānas īsā laikā kļuva par tenisa sensāciju. Viņš progresēja no spēles uz spēli un šobrīd ATP rangā atrodas augstajā 6. pozīcijā. Pagājušajā gadā viņš spēja iekļūt sezonas noslēdzošā «Grand Slam» turnīra «US Open» finālā. Pateicoties saviem panākumiem, Nišikori kļuvis par ļoti mīlētu sportistu ne tikai dzimtenē, ber visā Āzijā. Nišikori kontā ir 10 ATP tituli, tostarp trīs šosezon.

Peļņa gada laikā - 17,35 miljoni eiro.

#Nishikori joins #Djokovic and #Chardy in the #CoupeRogers semifinals.

A photo posted by Coupe Rogers (@couperogers) on

 
Endijs Marejs
Endijs Marejs Foto: EPA/LETA

Endijs Marejs (Lielbritānija)

Skots Endijs Marejs ir viens no lielā trijnieka tenisistiem. 28 gadu vecumā viņš kļuvis par 35 ATP turnīru laureātu. Četros turnīros viņš palicis nepārspēts šajā sezonā. Mareja zvaigžņu stunda sita 2013. gada sezonā, kad viņš triumfēja pasaules prestižākajā turnīrā Vimbldonas čempionātā, kļūstot par pirmo britu 77 gadu laikā, kam izdevies uzvarēt šajās sacensībās vīriešu konkurencē. Marejs šobrīd ir pasaules trešā rakete.

Peļņa gada laikā - 19,85 miljoni eiro.

 
Serēna Viljamsa
Serēna Viljamsa Foto: AFP/LETA

Serēna Viljamsa (ASV)

Amerikāniete Serēna Viljamsa ir mūsdienu tenisa dominējošākā spēlētāja. Jau ilgu laiku viņa atrodas WTA ranga galvgalī un, lai arī sasniegusi 34 gadu vecumu, par karjeras beigšanu pagaidām neizsakās. Tiesa, pēdējā laikā Viljamsu arvien vairāk piemeklē savainojumi. Šogad jaunākajai no māsām Viljamsām neizdevās kļūt par pirmo tenisisti kopš vācietes Štefijas Grāfas, kas viena kalendārā gada laikā uzvarējusi visos četros «Grand Slam» turnīros. Karjeras laikā viņa uzvarējusi 69 WTA turnīros, no kuriem pieci iegūti šajā gadā.

Peļņa gada laikā - 21,9 miljoni eiro.

 
Marija Šarapova
Marija Šarapova Foto: EPA/LETA

Marija Šarapova (Krievija)

Krieviete Marija Šarapova ilgu laiku uzskatīta par tenisa seksa simbolu. Tādēļ viņa bija un aizvien ir pieprasīta reklāmas tirgū. 28 gadus vecā Šarapova karjeras laikā uzvarējusi visos «Grand Slam» turnīros. Kopumā viņas kontā ir 35 WTA turnīru uzvarētājas tituli. Reitingā Šarapova šobrīd atrodas 3. vietā.

Peļņa gada laikā - 26,4 miljoni eiro.

#BTS getting ready to shoot a segment for @supergoop. @Chloe dress. Hair and make up by @hairbyadir and @jilliandempsey

A photo posted by Maria Sharapova (@mariasharapova) on

 
Rafaels Nadals
Rafaels Nadals Foto: AFP/LETA

Rafaels Nadals (Spānija)

Rafaels Nadals ir mūsdienu tenisa māla seguma kortu karalis. Tiesa, 29 gadus veco spāni pēdējā laikā nomocījuši savainojumi, kā rezultātā viņš nav spējis atgūt savu labāko sportisko formu. Nadals deviņas reizes triumfējis «Roland Garros» kortos un ir 2008. gada Pekinas olimpisko spēļu čempions. Karjeras laikā Nadalam izdevies iegūt 67 ATP turnīru titulus, no kuriem trīs šosezon. Rangā viņš šobrīd ir 8. pozīcijā un ir paziņojis, ka vēlas atgriezties tā galvgalī.

Peļņa gada laikā - 28,8 miljoni eiro.

 
Novāks Džokovičs
Novāks Džokovičs Foto: EPA/LETA

Novāks Džokovičs (Serbija)

Serbs Novāks Džokovičs jau vairākus gadus ir top formā un ir visu sacensību galvenais favorīts. Viņš ir ranga līderis, turnīru prēmijās nopelnot visvairāk naudas, taču vispelnošāko tenisistu vidū viņš ir otrais. 28 gadu vecumā Džokovičs ieguvis 55 ATP turnīru titulus, no kuriem septiņus šajā sezonā. Serbijas tenisa zvaigznes kontā ir 10 «Grand Slam» tituli, bet viņš vēl nav uzvarējis (trīsreiz spēlējis finālā) Parīzē notiekošajā «Roland Garros». Džokovičs nav apmierināts, ja ir otrais, viņa mērķis ir būt tikai un vienīgi labākajam.

Peļņa gada laikā - 42,8 miljoni eiro.

 
Rodžers Federers
Rodžers Federers Foto: EPA/LETA

Rodžers Federers (Šveice)

Šveicietis Rodžers Federers 34 gadu vecumā joprojām ir spējīgs cīnīties par uzvaru jebkurā turnīrā. Viņš ir atstājis neizdzēšamas pēdas un joprojām ir tituliem bagātākais tenisists «Grand Slam» turnīros, kopumā savā īpašumā ieguvis 17 šīs kategorijas trofejas. Viņš uzskata, ka vēl aizvien ir spējīgs uzvarēt kādā no četriem lielākajiem tenisa turnīriem. Federers šobrīd ir pasaules 2. numurs, karjeras laikā ieguvis 87 ATP titulus, izcīnījis vairāk par 1000 uzvarām oficiālos mačos. Reklāmas tirgū Federers kā brends ir pieprasītākā persona kungu vidū.

Peļņa gada laikā - 59,5 miljoni eiro.

Exciting to see the impact of the Roger Federer foundation's early learning initiative here in Malawi.

A photo posted by Roger Federer (@rogerfederer) on

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu