Karlovičs labo pasaules rekordu izpildīto «eisu» ziņā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Viens no pasaules labākajiem servētājiem horvāts Ivo Karlovičs sasniedzis jaunu rekordu izpildīto neatvairāmo servju jeb «eisu» skaita ziņā, vēsta Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) mājas lapa.

Ķīnas «Open» turnīra otrās kārtas mačā 36 gadus vecais Karlovičs ar 6-7 (5), 6-7 (6) piekāpās Pablo Kuevasam no Urugvajas, bet šajā mačā horvāts pamanījās izpildīt 26 neatvairāmas serves.

Kopumā 208 centimetrus slaidais Karlovičs karjeras laikā veicis jau 10 247 «eisus», kļūstot par pasaules līderi izpildīto neatvairāmo servju skaita ziņā. Viņš par 10 «eisiem» apsteidzis savu tautieti Goranu Ivaniseviču.

Šosezon Karlovičs 51 mačā izpildījis 1202 neatvairāmas serves. Vidēji spēlē viņš veic 24 «eisus».

«Eisu» jauno rekordu Karlovičs sasniedza 536 mačos, savukārt Ivanisevičam iepriekšējam rekordam bija vajadzīgas 895 spēles.

Trešais «eisu» sarakstā ir šveicietis Rodžers Federers, kurš 1236 mačos izpildījis 9386 neatvairāmas serves.

«Eisu» statistika tiek apkopota kopš 1991.gada, skaitot serves ATP Pasaules tūres, «Grand Slam» un arī olimpisko spēļu turnīros kopš 2008.gada Pekinas olimpiādes, taču Deivisa kausa maču statistika netiek ņemta vērā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu