Nadals gūst otro uzvaru ATP sezonas noslēguma turnīra ietvaros

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Slavenais spānis Rafaels Nadals trešdien izcīnīja otro panākumu Londonā notiekošā ATP sezonas noslēguma turnīra jeb «ATP World Tour Finals» ietvaros, ar 6-4, 6-1 apspēlējot britu Endiju Mareju.

Nadals šosezon aizvada vienu no neveiksmīgākajiem gadiem karjerā un jau piedzīvojis 19 zaudējumus, tomēr kopš zaudējuma ASV atklātā čempionāta trešajā kārtā viņa sniegums ir uzlabojies.

Tikmēr Marejs trešdienas mačā cīnījās ne tikai ar savu servi, bet arī matiem - kādā pārtraukumā starp geimiem pirmajā setā tenisists ar šķērēm nogrieza savu matu šķipsnu.

Tomēr matu nogriešana Marejam nepalīdzēja - Nadals viņu agri nobreikoja gan pirmajā, gan otrajā setā, droši uzvarot dueli.

Nadals un Marejs sezonas noslēguma turnīrā piedalās septīto reizi, tomēr līdz šim nevienam no viņiem nav izdevies sacensībās triumfēt - Nadals ir 2010. un 2013.gada finālists, bet Marejs trīs reizes sacenties pusfinālā.

Kā zināms, pirms tam pirmajā kārtā sacensību otrā rakete Marejs ar 6-4, 6-4 pārspēja spāni Davidu Ferreru, kuram turnīrā ir septītais numurs, bet ranga piektais numurs Nadals ar 6-3, 6-2 uzveica ceturtajā vietā esošo šveicieti Stanu Vavrinku.

Otrajā B grupas otrās kārtas mačā vēlāk trešdien tiksies Ferrers un Vavrinka.

Kā zināms, A grupā pēc divām kārtām divas uzvaras guvis leģendārais šveicietis Rodžers Federers, kurš izlikts ar trešo numuru, pa vienam panākumam ir ATP ranga līderim Novākam Džokovičam no Serbijas un japānim Kei Nišikori, kurš ATP rangā ieņem astoto pozīciju, bet divus zaudējumus cietis Čehijas tenisists Tomāšs Berdihs, kuram šajās sacensībās piešķirts sestais numurs.

Otrdien Federers ar 7-5, 6-2 apspēlēja šī gada pasaules labāko tenisistu Džokoviču. Līdz ar to Džokovičs pārtrauca 23 spēļu uzvaru sēriju, bet Federers priekšlaicīgi garantēja vietu sacensību pusfinālā. Tikmēr Džokovičam, lai sasniegtu labāko četrinieku, ceturtdien būs ne tikai jāuzvar Berdihs, bet jācer arī, ka Nišikori nepārspēs Federeru.

Pašlaik 34 gadus vecais Federers ir vecākais sezonas noslēguma turnīra dalībnieks kopš 2005.gada, kad šajās sacensībās startēja arī slavenais amerikānis Andrē Agasi.

Savukārt Džokovičs šo sacensību ietvaros bija izcīnījis 16 uzvaras pēc kārtas.

ATP sezonas noslēguma turnīrā sacenšas astoņi šī brīža pasaules labākie tenisisti. Pēc apakšgrupu spēlēm katras grupas divi labākie tenisisti iekļūs pusfinālā.

Visvairāk uzvaru ATP sezonas noslēguma turnīros ir izcīnījis Federers, kuram seši čempiona tituli. Iepriekšējo reizi viņš triumfēja pirms četriem gadiem, bet pērn aizkļuva līdz finālam.

Tikmēr Džokovičam ir četri sezonas noslēguma turnīra tituli, turklāt serbs ir triumfējis pēdējos trīs gadus. Pērn gan viņš titulu ieguva bez cīņas, jo Federers traumas dēļ atteicās no dalības finālā, lai sagatavotos Deivisa kausa finālam.

Nākamajā nedēļā Marejam plānota dalība Deivisa kausa finālā, kurā Lielbritānija viesos tiksies ar Beļģiju. Turklāt, ja sezonas noslēguma turnīrā cīņas notiek uz cietā seguma kortiem, Deivisa kausā tenisisti sacentīsies uz māla.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu