Džokovičs triumfē ATP sezonas noslēguma turnīrā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Pasaules labākais tenisists Novāks Džokovičs no Serbijas svētdien sezonas noslēguma turnīra jeb «ATP World Tour Finals» finālā pārspēja Rodžeru Federeru, turnīrā triumfējot ceturto gadu pēc kārtas.

Pērnā gada sezonas fināla atkārtojumā Džokovičs pasaules trešo raketi Federeru uzveica ar 6-3, 6-4.

Abi tenisisti pirmajos divos geimos pie pretinieka serves neizmantoja savas breikbumbas, bet trešajā geimā Džokovičs lauza šveicieša servi. Sestajā geimā Federeram ar breikbumbu bija iespēja panākt neizšķirtu, taču tā netika izmantota. Savukārt devītajā geimā serbs realizēja savu otro setbumbu un setā uzvarēja ar 6-3.

Otrajā setā tenisisti līdz astotajam geimam viegli uzvarēja pie savām servēm, bet tad Džokovičs trīs reizes mēģināja nobreikot Federera servi, tiesa, nesekmīgi. Devītajā geimā serbs uzvarēja tīri, bet desmitajā izmantoja savu otro mačbumbu un svinēja uzvaru ar 6-4.

Abi tenisisti otrdien tikās arī apakšgrupu spēlē, kurā ar 7-5, 6-2 pārāks bija Federers.

Tas Džokovičam bija tikai otrais zaudējums kopš augusta, kad viņš Sinsinati «Masters 1000» turnīra finālā piekāpās tieši leģendārajam Federeram. Džokovičs šajā sezonā 88 spēlēs guvis 82 uzvaras, bet pusi no šiem sešiem zaudējumiem viņam sagādājis šveicietis. Sezonas pirmajā turnīrā viņš apstājās ceturtdaļfinālā, bet visos pārējos ir spējis sasniegt finālu. Tāpat Džokovičs bija guvis 16 uzvaras pēc kārtas tieši sezonas noslēguma turnīrā.

Pašlaik 34 gadus vecais Federers ir vecākais sezonas noslēguma turnīra dalībnieks kopš 2005.gada, kad šajās sacensībās startēja arī slavenais amerikānis Andrē Agasi.

Visvairāk reižu ATP sezonas noslēguma turnīros triumfējis Federers, kura rēķinā ir seši čempiona tituli. Iepriekšējo reizi viņš triumfēja pirms četriem gadiem, bet arī pērn aizkļuva līdz finālam.

Tikmēr Džokovičam ir pieci sezonas noslēguma turnīra tituli, turklāt serbs ir triumfējis pēdējos četros gadus. Pērn gan viņš titulu ieguva bez cīņas, jo Federers traumas dēļ atteicās no dalības finālā, lai sagatavotos Deivisa kausa finālam.

ATP sezonas noslēguma turnīrā sacentās astoņi šī brīža pasaules labākie tenisisti. Pēc apakšgrupu spēlēm katras grupas divi labākie tenisisti iekļuva pusfinālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu