Latvijas tenisistes saglabā vietu Federācijas kausa izcīņas Eiropas/Āfrikas zonas I grupā

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas sieviešu tenisa komanda piektdien zaudēja mača pirmajā spēlē Ungārijai Federācijas kausa izcīņas Eiropas/Āfrikas zonas I grupas turnīrā, kas risinās Izraēlas kūrortpilsētā Eliatā, taču uzvarēja divās nākamajās, guva panākumu ar 2:1 saglabājot vietu grupā nākamajā gadā.

Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā 496. vietā esošā Diāna Marcinkeviča ar 4-6, 4-6 zaudēja Annai Bondarai, kas rangā ir 371. vietā. Otrajā spēlē komandu pirmo numuru sacensībā Jeļena Ostapenko (86.) ar 6-3, 6-2 uzvarēja Reku-Luku Jani (234.).

Izšķirošajā dubultspēlē Marcinkeviča/Ostapenko ar 7-6 (7-2), 6-3 pārspēja Dalmu Galfi/Jani un ieguva trešo vietu D apakšgrupā, kurā visos trīs mačos zaudējumus cieta ungārietes. Viņām sestdien būs jāspēlē par vietas saglabāšanu grupā ar C grupas pēdējo komandu.

Jau ziņots, ka pirmajā mačā trešdien Latvija ar 0:3 piekāpās Beļģijai. Marcinkeviča divos setos zaudēja Isalīnei Bonaventurai, Ostapenko trijos setos Alisonai fan Uitfankai, bet Dārta Elizabete Emuliņa/Anna Ozerova divos setos - Bonaventurai/Annai-Sofijai Mestahai.

Ceturtdien Latvija ar 1:2 zaudēja Bulgārijai. Marcinkeviča trijos setos zaudēja Elicai Kostovai un Ostapenko divos setos - Cvetanai Pironkovai. Dubultspēlē trijos setos Marcinkeviča/Ostapenko uzvarēja Diu Evtimovu/Isabellu Šinikovu.

Latvijas komandas kapteine ir Daiga Juška. Latvijas komanda Izraēlā nespēlēja spēcīgākajā sastāvā, jo nebija Anastasijas Sevastovas, kas pasaules rangā atgriezusies simtniekā.

Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīrā startē 14 izlases. Divās apakšgrupās ir pa trim komandām, divās - pa četrām. A apakšgrupā spēlē ar pirmo numuru izliktā Zviedrija, Portugāle un Ukraina, B apakšgrupā - Lielbritānija (2.), Gruzija un Dienvidāfrika, C apakšgrupā - Horvātija (3.), Igaunija, Izraēla un Turcija, D apakšgrupā - Ungārija (4.), Beļģija, Bulgārija un Latvija.

Par divām vietām otrās pasaules grupas izslēgšanas spēlēs sacentīsies A un C, kā arī B un D apakšgrupu uzvarētājas. Savukārt ceturto vietu ieguvējas A un B, kā arī C un D apakšgrupās, noteiks divas komandas, kuras saglabās vietu pirmajā grupā un divas komandas, kuras izkritīs uz Eiropas/Āfrikas zonas otro grupu.

Vēsturē labāko sasniegumu Federāciju kausā Latvijas izlase guva 1993.gadā, kad startēja pasaules grupā starp 16 labākajām pasaules izlasēm. Eiropas/Āfrikas zonas pirmajā grupā Latvija atgriezās 2013.gadā un pēdējos divos gados ar grūtībām, bet spējusi tajā saglabāt vietu.

Eiropas/Āfrikas I grupas turnīrs ar izšķirošajiem mačiem noslēgsies sestdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu