Gulbis Roterdamas ATP turnīrā atzīst Monfisa pārākumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis trešdien Roterdamas «ATP World Tour 500» sērijas turnīra pirmajā kārtā nespēja izrādīt līdzvērtīgu pretestību francūzim Gaelam Monfisam, stundas un 12 minūšu laikā piedzīvojot zaudējumu divos setos.

Gulbis cieta neveiksmi ar 4:6, 4:6. Latvijas tenisists spēles gaitā tika pie vienas breikbumbas, kuru neizmantoja, kamēr pretinieks katrā no setiem pa reizei uzvarēja geimu pie latvieša serves.

Latvijas tenisists ATP rangā šonedēļ ieņem 80.vietu, bet Monfiss, kurš pavisam nesen sasniedza Austrālijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālu, rangā atrodas 18.pozīcijā.

Pirmā seta sākumā abi tenisisti pārliecinoši darbojās pie savas serves, piemēram, Gulbim zaudējot tikai divās izspēlēs. Izšķirošais setā bija septītais geims, kurā pie rezultāta 3:3 Monfiss ieguva divas breikbumbas un otro arī izmantoja, bet pēc tam bez problēmām aizvadīja setu līdz uzvarai.

Otrajā setā Latvijas tenisists savu servi zaudēja piektajā geimā. Gulbis zaudēja pirmajās trīs izspēlēs, tomēr pirmo breiku atspēlēja, bet otrajā pieļāva kļūdu un aiz dusmām uzreiz pret korta segumu salauza savu raketi. Turpinājums gan izvērtās saspringtāks, un Gulbim bija iespēja izglābties seta desmitajā geimā, kurā viņš beidzot tika pie pirmā un vienīgā breika, tomēr Monfiss to atspēlēja un pēc tam ar otro mačbumbu arī nodrošināja uzvaru visā cīņā.

Gulbis cīņās ar ranga TOP20 spēlētājiem piedzīvoja trešo zaudējumu pēc kārtas.

Par dalību turnīrā latvietis nopelnīja 20 ATP ranga punktus, kas viņam pienākas par kvalifikācijas pārvarēšanu.

Gulbis turnīru sāka no kvalifikācijas, kur pirmajā kārtā ar 4:6, 6:2, 7:6 (7:3) apspēlēja francūzi Eduāru Rožē-Vaselinu, bet atlases izšķirošajā mačā ar 6:1, 6:2 uzvarēja Krievijas tenisistu Jevgēņiju Donskoju, kurš gan vēlāk kā «laimīgais zaudētājs» iekļuva pamatsacensībās, aizstājot galveno favorītu francūzi Rišāru Gaskē, kurš dalību turnīrā atsauca traumas dēļ.

Latvijas tenisista pretinieks pamatturnīra pirmajā kārtā noskaidrojās papildu izlozē, un par to kļuva spēcīgākais iespējamais variants - ar piekto numuru izliktais Monfiss.

Šosezon deviņos aizvadītos mačos Gulbis izcīnījis četras uzvaras, bet piecos mačos zaudējis.

Latvietim nav jāaizstāv ATP ranga punkti līdz pat martam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu