Latvijas tenisistei Sevastovai gaidāms mačs ar Venusu Viljamsu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova Taivānā notiekošā Gaosjunas WTA «International» sērijas vienspēļu ceturtdaļfinālā

Amerikāniete, kura WTA rangā ieņem 12.pozīciju, ceturtdien otrās kārtas mačā jeb astotdaļfinālā ar 6-4, 6-2 pārspēja polieti Uršulu Radvaņsku, kura rangā atrodama 113.vietā.

Savukārt pirmajā kārtā Viljamsa ar 6-3, 6-2 uzveica mājinieci Peiči Lī, kura rangā atrodas sestajā simtā un turnīrā piedalījās, saņemot rīkotāju speciālo ielūgumu.

Tikmēr Sevastova vienspēļu turnīru sāka ar 4-6, 7-6 (7:0), 7-6 (7:3), pārspējot savu dubultspēļu partneri Kristīnu Kučovu no Slovākijas, bet otrajā kārtā Latvijas tenisiste ar 7-5, 2-6, 7-5 pieveica Horvātijas tenisisti Donu Vekiču, lai gan izšķirošajā setā zaudēja pirmos četrus geimus. Latvijas tenisiste ar iekļūšanu ceturtdaļfinālā ir garantējusi sev 60 WTA ranga punktus.

Janvāra otrajā pusē Sevastova pārvarēja Austrālijas atklātā čempionāta kvalifikāciju, turklāt pamatturnīrā spēja aizkļūt līdz otrajai kārtai, kur līdzīgā cīņā ar 3-6, 3-6 piekāpās slavenajai serbietei Anai Ivanovičai.

Savukārt sezonas sākumā Latvijas tenisiste piedalījās Šeņdžeņas WTA «International» un Sidnejas WTA «Premier» sērijas turnīros, abos piedzīvojot zaudējumu jau pirmajā kārtā.

Tikmēr Viljamsa sezonu iesāka neveiksmīgi, piedzīvojot zaudējumus gan Oklendas WTA «International» turnīra, gan Austrālijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā. Tiesa, februāra sākumā viņa izcīnīja divas uzvaras Federāciju kausa izcīņas mačos, pieveicot Radvaņskas tautietes Paulu Kaniju un Magdu Lineti.

Šī Sevastovai un septiņkārtējai «Grand Slam» vienspēļu titulu īpašniecei Viljamsai būs pirmā savstarpējā cīņa.

Kā zināms, abas tenisistes pērn pretendēja uz WTA gada balvu par atgriešanos profesionālajā tenisā, ko saņēma Viljamsa.

Viljamsai 2011.gadā tika konstatēts Šēgrēna sindroms (eksokrīno dziedzeru autoimūns bojājums), tāpēc viņa pusgadu nespēlēja. Tas bija iemesls, kāpēc viņa WTA rangā atradās ļoti zemu, bet pērn viņa spēja 35 gadu vecumā atgriezties pasaules ranga labāko desmitniekā, kur gan pēc neveiksmīgā Austrālijas «Grand Slam» vietu zaudēja. V.Viljamsa pērn ieguva trīs WTA raudzes titulus, turklāt sasniedza arī ceturtdaļfinālu Austrālijas un ASV atklātajos čempionātos, bet pasaules rangā viņa šobrīd atrodama 12.vietā.

Sevastova 2013.gada maijā vien 23 gadu vecumā noslēdza karjeru, ko atsāka pirms gada. Savas karjeras laikā viņa spēja pakāpties līdz 36.vietai WTA rangā. 2010.gadā tenisiste triumfēja Eštorilas WTA kategorijas turnīrā, bet 2011.gada sākumā aizkļuva līdz Austrālijas atklātā čempionāta ceturtajai kārtai.

WTA «International» sērijas turnīrs Taivānas pilsētā Gaosjunā norisinās pirmo reizi vēsturē. Ar pirmo numuru turnīrā izlikta Viljamsa, taču viņa ir vienīgā no pasaules ranga pirmā piecdesmitnieka tenisistēm, kura ieradusies uz sacensībām, kas notiek uz cietā seguma kortiem.

Jau ziņots, ka Sevastova Taivānā startēja arī dubultspēļu turnīrā, kur pārī ar Kučovu otrdien pārliecinoši ar 6-4, 6-1 apspēlēja ķīnieti Liu Čanu un Ajaku Okuno no Japānas. Savukārt ceturtdien otrajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā viņas ar 6-7 (9:11), 6-4, 4:10 zaudēja ukrainietēm Nadjai un Ludmilai Kičenokām, kuras izliktas ar trešo numuru. Par otrās kārtas jeb ceturtdaļfināla sasniegšanu Sevastova nopelnīja 60 WTA dubultspēļu ranga punktus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu