Ostapenko Dubaijā nepārvar kvalifikācijas otro kārtu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas sieviešu tenisa pirmajai raketei Jeļenai Ostapenko svētdien Dubaijas WTA «Premier» sērijas turnīra kvalifikācijas otrajā kārtā bija problēmas ar punktu gūšanu pie savas serves, kas tenisistei liedza tikt pie uzvaras cīņā ar amerikānieti Betāniju Mateku-Sendsu.

Latvijas tenisiste, kura WTA rangā ieņem 85.vietu, stundā un 13 minūtēs cieta neveiksmi pret ranga 77.pozīcijā esošo Mateku-Sendsu divos setos ar 3-6, 3-6, nespējot iekļūt izšķirošajā kvalifikācijas kārtā.

Ostapenko spēles gaitā septiņas reizes zaudēja punktu pie savas serves. Viņa četras reizes nobreikoja arī pretinieci, taču ar to bija par maz, lai pacīnītos par uzvaru. Par dalību turnīrā Ostapenko nopelnīja 13 WTA ranga punktus.

Pirmajā setā Ostapenko pirmo reizi servi zaudēja jau otrajā geimā, tomēr pēc tam vēl spēja panākt izlīdzinājumu 3-3. Diemžēl nākamos trīs geimus atkal uzvarēja amerikāniete. Otro setu Latvijas tenisiste sāka apņēmīgāk, panākot 3-1 savā labā, taču pēc tam viņas spēle, jo īpaši pie savas serves, atkal pajuka, Mateka-Sendsa uzvarēja piecos geimos pēc kārtas un iekļuva trešajā kvalifikācijas kārtā.

Abām tenisistēm šī bija pirmā savstarpējā spēle karjerā.

Ostapenko cieta septīto zaudējumu pēdējos deviņos mačos. Šīs nedēļas sākumā viņa cieta neveiksmi Sanktpēterburgas WTA «Premier» sērijas turnīra pamatsacensību pirmajā kārtā ar 4-6, 3-6 atzīstot beļģietes Janīnas Vikmairas pārākumu.

Sestdien kvalifikācijas sacensību pirmajā kārtā Ostapenko ar 6-4, 6-4 pieveica japānieti Nao Hibino, kura pasaules rangā meklējama 56.vietā un kura atlases turnīrā bija izlikta ar augsto trešo numuru.

Tāpat zaudējumu sestdien piedzīvoja otra labākā Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova, kura ar 3-6, 3-6 zaudēja pasaules ranga 72.vietas īpašniecei un atlasē ar astoto numuru izliktajai Ukrainas pārstāvei Katerina Bondarenko. Sevastova, kura ir pasaules 103.rakete, tika pie viena WTA vienspēļu ranga punkta.

Zīmīgi, ka Sevastova Ukrainas tenisistei zaudējusi visās trīs savstarpējās spēlēs, bet šogad Latvijas sportiste ne reizi piecu maču laikā nav spējusi uzvarēt kādu no ranga pirmā simtnieka tenisistēm.

Līdz šim Sevastova Dubaijas turnīrā bija piedalījusies divas reizes, ikreiz aizkļūstot līdz pamatsacensību otrajai kārtai. Savukārt Ostapenko Dubaijā spēlēja pirmo reizi karjerā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu