Gulbis cieš zaudējumu Madrides ATP turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis sestdien cieta zaudējumu Spānijas galvaspilsētā notiekošā Madrides ATP «Masters 1000» sērijas turnīra kvalifikācijas sacensību pirmajā kārtā.

Latvietis ar 6-7 (2:7), 6-7 (4:7) piekāpās Francijas tenisistam Lukam Pujē.

Pirmajā setā abi tenisisti aizvadīja ļoti līdzvērtīgu spēkošanos, kurā nevienam neizdevās lauzt pretinieka servi. Līdz ar to seta liktenis tika izšķirts taibreikā, ko ļoti pārliecinoši uzsāka Pujē, izvirzoties vadībā ar 5:0 un šo pārsvaru arī nosargājot.

Arī otrajā setā cīņas gaita būtiski nemainījās, bet piektajā geimā francūzis beidzot lauza Gulbja servi, tomēr pēc pāris geimiem latvietis atspēlējās un atjaunoja līdzsvaru šajā duelī. Savukārt desmitajā geimā Latvijas labākais tenisists tika pie trim breikbumbām, kas vienlaikus bija arī setbumbas, taču tās viņš neizmantoja.

Tādējādi otrais sets izšķīrās taibreikā, ko ar divām uzvarētām izspēlēm iesāka Gulbis. Tiesa, savu pārsvaru viņš nenoturēja, un taibreika otrajā pusē iniciatīvu pārņēma Pujē, kurš guva uzvaru ar 7:4, gūstot virsroku arī visā mačā.

Gulbis Madrides turnīru noslēdzis bez iegūtiem ATP ranga punktiem.

Latvijas labākais tenisists ATP rangā pašlaik atrodams 83.vietā, kamēr Pujē ir 56.pozīcijā, bet kvalifikācijas sacensībās viņš izlikts ar otro numuru. Līdz šim abi tenisisti savā starpā nebija tikušies.

Latvijas tenisistam sezonas pirmā puse bijusi neveiksmīga, jo viņš ATP pamatturnīros spējis izcīnīt tikai divas uzvaras desmit mačos. Savukārt, ņemot vērā arī kvalifikācijas turnīrus, Gulbis šosezon guvis vien piecas uzvaras 15 cīņās.

Vēl šonedēļ Gulbis cieta zaudējumu Minhenes ATP «World Tour 250» sērijas turnīra pirmās kārtas mačā, pirmdien ar 6-7 (3:7), 2-6 piekāpjoties horvātam Ivanam Dodigam.

Tiesa, Gulbis neveiksmīgi sācis jau otro gadu pēc kārtas, tāpēc nākamreiz viņam lielāks punktu skaits jāaizstāv vien maija otrajā pusē pirms paša Francijas atklātā čempionāta.

Tikmēr 22 gadus vecais Pujē pirmdien spēlēja Bukarestes ATP World Tour 250" turnīra finālā, kur ar 3-6, 2-6 piekāpās spānis Fernando Verdasko.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu