Ostapenko «Roland Garros» pamatturnīrā debitē ar zaudējumu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Ar zaudējumu sezonas otrā «Grand Slam» turnīra «Roland Garros» pamatsacensībās pirmdien debitēja Latvijas pirmā rakete Jeļena Ostapenko, kas pirmās kārtas mačā ar 4-6, 5-7 piekāpās Japānas tenisistei Naomi Osakai.

Kaut pirmoreiz savā karjerā Ostapenko «Grand Slam» turnīros bija starp izliktajām tenisistēm, viņa otrajā šāda līmeņa turnīrā pēc kārtas zaudēja jau pirmajā mačā. Latvijas tenisiste pirmajā mačā zaudējusi astoņos no 13 šogad aizvadītajiem turnīriem.

Paredzams, ka otrdien pirmās kārtas spēles aizvadīs Ernests Gulbis un Anastasija Sevastova, tomēr, ja sacensības turpinās ietekmēt lietus, tās varētu tikt pārceltas arī uz trešdienu.

Ostapenko kļuva par pirmo no izliktajām tenisistēm, kura izstājās šī gada Francijas atklātajā čempionātā.

Kaut Ostapenko maču iesāka sekmīgi un ceturtajā geimā lauza pretinieces servi, jau nākamajā geimā Osaka atspēlējās, bet septītajā geimā izmantoja trešo breikbumbu, kas Latvijas tenisistei jau lika nokļūt iedzinējos ar 3-4. Pēc šāda notikumu pavērsiena Ostapenko paņēma medicīnisko pārtraukumu, kurā viņai tika noteipota kreisā kāja.

Atsākoties mačam, nākamajos divos geimos droši uzvarēja servētājas. Desmitajā geimā Ostapenko darbojās pārliecinoši un ieguva trīs breikbumbas, tomēr nevienu no tām neizmantoja, ciešot neveiksmi pirmajā setā ar 4-6.

Otrā seta ievadā ilgs bija trešais sets, tomēr Osaka ar otro breikbumbu lauza Ostapenko servi un pārņēma vadību. Latvijas tenisiste gan nepadevās un sestajā geimā atguva breika deficītu. Arī nākamajos divos geimos uzvarēja serves uzņēmējas un rezultāts kļuva 4-4, bet pirmā šo tradīciju pārtrauca Ostapenko.

Turpinājumā divos geimos pēc kārtas uzvarēja servētājas, bet 11. geimā Ostapenko pēc kārtējās dubultkļūdas savu servi zaudēja «sausā». Ieķerties mačā Latvijas tenisistei vairs neizdevās, un nākamajā geimā Osaka droši noslēdza dueli.

Par dalību pamatsacensībās 18 gadus vecā Ostapenko ieguva 10 reitinga punktus un 30 000 eiro prēmiju.

Tā kā Parīzi otro dienu pēc kārtas skāris lietus, mačs sākās ar divu ar pusi stundu ilgu nokavēšanos, turklāt Francijas galvaspilsētā arī ir vēss un gaisa temperatūra nepārsniedz 12 grādu atzīmi.

Ostapenko šis bija otrais starts Francijas atklātajā čempionātā, bet pirmais pamatturnīrā. Viņa WTA rangā pašlaik atrodama 36. vietā, kas ir sportistes karjeras rekords, turklāt Latvijas tenisiste pirmoreiz karjerā «Grand Slam» turnīrā ir iekļuvusi izlikto statusā un viņai ticis 32. numurs. Līdz ar to Ostapenko pirmajās divās kārtās nevarēja tikties ar sportistēm, kas pasaules rangā atrodas augstāk par viņu.

Šosezon Ostapenko, ņemot vērā arī kvalifikācijas cīņas, WTA turnīros izcīnījusi 11 uzvaras 24 mačos. Savukārt pamatturnīru mačos viņai ir desmit uzvaras 19 cīņās.

Tikmēr Osaka, kura WTA pasaules rangā ir 101. vietā, tikai otro reizi karjerā startē «Grand Slam» turnīra pamatsacensībās. Sezonas sākumā viņa aizkļuva līdz Austrālijas atklātā čempionāta trešajai kārtai. Tikmēr Ostapenko Parīzē aizvadīja savu ceturto «Grand Slam» pamatturnīru, jo startējusi ikvienā kopš pērnā gada Vimbldonas turnīra. Savos pirmajos divos «Grand Slam» turnīros Ostapenko zaudēja otrajā kārtā, bet tagad otro reizi pēc kārtas apstājusies jau pēc pirmā mača.

Ostapenko ar Osaku iepriekš savā starpā nebija spēkojušās.

Pašlaik 18 gadus vecās Osakas karjeras rekords WTA rangā ir 92. pozīcija, ko viņa sasniegusi šā gada aprīlī. Februāra beigās Osaka sasniedza Mehiko WTA «International» sērijas turnīra ceturtdaļfinālu, kamēr sezonas pašā sākumā viņa Austrālijas atklātajā čempionātā pārvarēja visas trīs kārtas kvalifikācijas sacensībās, bet pamatturnīrā uzvarēja vēl divus mačus.

Otrajā kārtā Osakas spēkosies ar kādu no ļoti pieredzējušām tenisistēm - Mirjanu Lučiču-Baroni no Horvātijas vai slovākieti Danielu Hantuhovu, kura pārvarēja kvalifikāciju.

Francijas atklātais tenisa čempionāts risinās māla jeb clay seguma kortos. Tā kopējais prēmiju fonds ir 30 017 500 eiro.

Sezonas pirmajā «Garand Slam» turnīrā «Australian Open» vīriešu konkurencē uzvarēja ATP ranga līderis serbs Novāks Džokovičs, savukārt dāmām triumfēja Angelika Kerbere no Vācijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu