Gulbis pārliecinoši iekļūst «French Open» otrajā kārtā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis otrdien ar pārliecinošu sniegumu iesāka Francijas atklātā tenisa čempionātu, trīs setos apspēlējot itāļu tenisistu Andreasu Sepi un septīto reizi karjerā iekļūstot šī turnīra otrajā kārtā.

Gulbis divas stundas un 11 minūtes ilgušajā cīņā svinēja uzvaru ar 6-3, 7-4, 6-4.

Par iekļūšanu otrajā kārtā Gulbis ir nopelnījis 45 ATP pasaules ranga punktus.

Otrajā kārtā Gulbis tiksies ar portugāli Žuau Sousu, kurš otrdien ar 2-6, 7-6 (10:8), 6-4, 7-5 uzvarēja bosnieti Damiru Džumhuru.

Gulbim pirmā seta pirmais eims pagāja nervozi, jo pie viņa serves Sepi ieguva trīs breika iespējas, tomēr latvietis tās visas atspēlēja, savukārt otrajā geimā jau Gulbis neizmantoja vienu iespēju lauzt pretinieka servi un izvirzīties vadībā. Tomēr turpinājumā labāks bija tieši Gulbis, kurš ceturtajā geimā spēja panākt 40:15 pie pretinieka serves un beigās ar trešo iespēju arī gūt punktu, pēc tam panākot jau cerīgo 4-1. Turpinājumā dominēja servētāji, taču devītajā geimā Gulbim nācās arī atspēlēt vienu breikbumbu, ko viņš arī pārliecinoši izdarīja.

Savukārt otrajā setā līdz 11.geimam dominēja servētāji, jo nevienam no tenisistiem neizdevās tikt pie breikbumbām. Tomēr tad, rezultātam esot līdzsvarā 5-5, Gulbis pie itāļa serves atkal panāca 40:15 savā labā un ar otro breikbumbu spēja gūt punktu, otro reizi mačā uzvarot pretinieka servē. Savukārt otrā seta izšķirošajā geimā pie savas serves Gulbis nospēlēja teicami, neļaujot Sepi uzvarēt nevienā izspēlē, pa setiem izvirzoties vadībā ar 2-0.

Tikmēr trešajā setā izšķirošais bija trešais geims, kurā Gulbis trešo reizi mača lauza pretinieka servi, pēc tam panākot 3-1 savā labā. Turpinājums gan bija sarežģīts, jo sestajā geimā latvietis atspēlējās no 0:40, panākot 4-2, un arī turpinājumā viņš spēja noturēt savu servi, desmitajā geimā ar trešo mačbumbu izcīnot arī uzvaru visā mačā.

Gulbis ļoti veiksmīgi Parīzē spēlēja 2014. gada sezonā, kad aizkļuva līdz sacensību pusfinālam. Iepriekšējā gadā viņš nepārvarēja otrās kārtas barjeru, ar rezultātu 3-6, 6-3, 5-7, 3-6 atzīstot francūža Nikolā Maī pārākumu.

Pirmdien neveiksmīgi «Roland Garros» pamatturnīrā debitēja Latvijas labākā tenisiste Jeļena Ostapenko, kas pirmās kārtas mačā ar rezultātu 6-4, 5-7 piekāpās Japānas pārstāvei Naomi Osakai.

Francijas atklātais tenisa čempionāts risinās māla jeb clay seguma kortos. Tā kopējais prēmiju fonds ir 30 017 500 eiro.

Sezonas pirmajā «Garand Slam» turnīrā «Australian Open» vīriešu konkurencē uzvarēja ATP ranga līderis serbs Novāks Džokovičs, savukārt dāmām triumfēja Angelika Kerbere no Vācijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu