Marejs ar lielām grūtībām pārvar «French Open» pirmo kārtu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pasaules ranga otrajā vietā esošas Lielbritānijas tenisists Endijs Marejs otrdien ar lielām grūtībām pārvarēja Francijas atklātā čempionāta pirmo kārtu.

Marejs pirmās kārtas duelī ar 3-6, 3-6, 6-0, 6-3, 7-5 uzvarēja čehu veterānu Radeku Štepāneku, kurš pasaules rangā atrodams vien 128.pozīcijā.

Pēc pirmajiem diviem setiem Marejs bija nonācis neapskaužamā situācijā, jo viņš abus setus bija zaudējis ar 3-6. Tiesa, pēc tam brits diezgan ātri atspēlējās, nākamajos divos setos zaudējot tikai trīs geimus. Līdz ar to šī mača liktenis tika noskaidrots izšķirošajā - piektajā - setā. Šī seta devītajā geimā Marejs, kurš tobrīd servēja, parādīja raksturu, «vienādi» uzvarot divās izspēlēs pēc kārtas un panākot neizšķirtu 5-5. Jau nākamajā geimā brits lauza Štepāneka servi un pēc tam viņam breiku izdevās arī nosargāt, izcīnot uzvaru.

Francijas atklātais čempionāts šobrīd ir vienīgais no «Grand Slam» turnīriem, kur Marejs nav ne reizi sasniedzis finālu. Tiesa, iepriekšējos divus gadus viņš allaž bijis pusfinālā.

Otro kārtu Francijas atklātajā čempionātā sasniedzis arī deviņkārtējs šī turnīra čempions spānis Rafaels Nadals, kurš 80 minūšu laikā ar 6-1, 6-1, 6-1 sagrāva austrālieti Semjuelu Grotu.

Ar ceturto numuru izliktais Nadals Francijas atklātajā čempionātā šobrīd 73 mačos guvis 71 uzvaru.

Tikmēr diezgan vieglu uzvaru pirmajā kārtā guvis arī pasaules astotā rakete čehs Tomāšs Berdihs, kurš ar 6-3, 6-2, 6-1 pārspēja ATP ranga 46.pozīcijas īpašnieku Kanādas pārstāvi Vaseku Pospisilu.

Līdz šim Berdiha labākais sasniegums Francijas atklātajā čempionātā ir pusfināla sasniegšana, ko viņam izdevās paveikt 2010.gadā.

Jau vēstīts, ka šī gada Austrālijas atklātā tenisa čempionāta uzvarētāja Angelika Kerbere no Vācijas otrdien nespēja pārvarēt Francijas atklātā čempionāta pirmo kārtu.

Kerbere, kura turnīrā bija izlikta ar trešo numuru, ar 2-6, 6-3, 3-6 kapitulēja Nīderlandes tenisistei Kiki Bertensai, kura šobrīd WTA rangā ieņem 58.pozīciju.

Kerbere gada sākumā sensacionāli triumfēja turnīrā Melburnā, iegūstot savu pirmo «Grand Slam» titulu karjerā, tomēr turpinājumā viņa cīnījusies ar veselības problēmām un tagad zaudēja trešajā mačā pēc kārtas. Arī šajā turnīrā viņa trešajā setā pieprasīja medicīnisko pārtraukumu, lai apārstētu pleca traumu.

«Esmu sarūgtināta par zaudējumu turnīra pirmajā kārtā, taču tas ir sports, un tā vienmēr var atgadīties. Šajā spēlē nerādīju savu labāko tenisu. Savs labākais sniegums ir jādemonstrē jau no pirmajām kārtām, jo jebkurš pretinieks ir bīstams. Centos, taču šī nebija mana diena,» pēc neveiksmes sacīja Kerbere, kura norādīja, ka pleca trauma ir bijis pamatīgs traucēklis cīņā par uzvaru šajā mačā.

Kerbere kļuvusi par vēsturē piekto Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētāju, kura tajā pašā gadā zaudējusi «French Open» pirmajā kārtā. Iepriekšējā, kas to paveica, 2014.gadā bija ķīniete Na Li.

Tikmēr Bertensas sekmes pēdējā laikā ir gluži pretējas, un sportiste uzvarēja jau astotajā mačā pēc kārtas, jo pagājušajā nedēļā viņa triumfēja Nirnbergas WTA «International» sērijas turnīrā, ko iesāka vēl no kvalifikācijas.

Tāpat zaudējumu jau pirmajā kārtā otrdien piedzīvoja 2010.gada šo sacensību čempione un 2011.gada fināliste Frančeska Skijavone, kura ar 2-6, 4-6 piekāpās ar 26.numuru izliktajai francūzietei Kristīnai Mladenovičai. Pēc mēneša Skijavone jau svinēs 36 gadu jubileju, bet kopš 2013.gada viņa tikai divreiz «Grand Slam» turnīros spējusi pārvarēt pirmo kārtu.

Pie panākuma savukārt otrdien tikusi pasaules ranga devītā rakete Tīmea Bačinski no Šveices, kura viegli ar 6-3, 6-1 uzvarēja Silviju Soleru-Espinosu no Spānijas. Tikmēr otro kārtu sasniegusi cita spāniete Karla Svaresa Navarro - WTA ranga 16.vietas īpašniece ar 6-2, 4-6, 6-2 pieveica Kateržinu Siniakovu no Čehijas.

Kā zināms, šīs sezonas otro «Grand Slam» turnīru otrdien plānojuši sākt arī divi Latvijas tenisisti - Ernests Gulbis spēlēs ar itāļu sportistu Andreasu Sepi, bet Anastasija Sevastova tiksies ar amerikānieti Sačiju Vikeriju, kura iepriekš pārvarēja kvalifikācijas barjeru.

Jau pirmdien zaudējumu piedzīvoja jaunā Aļona Ostapenko, kura ar 4-6, 5-7 piekāpās Japānas tenisistei Naomi Osakai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu