Gulbis pēc Tsongas izstāšanās sasniedz «Roland Garros» astotdaļfinālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis sestdien sasniedza Francijas atklātā tenisa čempionāta astotdaļfinālu, jo trešās kārtas mačā pretinieks francūzis Žo Vilfridu Tsongu cīņu nevarēja turpināt savainojuma dēļ.

Gulbis pirmajā setā bija iedzinējos ar 2-5, taču Tsonga no tālākas cīņas izstājās cirkšņa savainojuma dēļ.

Turnīra astotdaļfinālā Gulbim būs jātiekas ar Beļģijas tenisistu Dāvidu Gofēnu (ATP 13.), kurš sestdien vēlāk trešās kārtas mačā piecu setu cīņā ar rezultātu 6-2, 4-6, 6-3, 4-6, 6-2 pārspēja spāni Nikolasu Almagro (ATP 49.).

Mača sākumā Gulbim neklājās viegli, jo otrajā geimā nācās atspēlē trīs breikbumbas, tomēr to izdevās uzvarēt. Ceturtajā geimā Latvijas tenisists pie savas serves nespēja uzvarēt nevienu izspēli, tādējādi nokļūstot iedzinējos ar 1-3. Turpinājumā no zaudēta geima izglābās Tsonga, četras reizes atspēlējot breikbumbas. Pēc tam abi tenisisti katrs uzvarēja geimu pie savas serves, taču Tsonga vairs nespēja turpināt cīņu.

Lietus dēļ tika pārtrauktas viss tobrīd notiekošās spēles, tāpēc Gulbja un Tsongas spēle iesākās krietni vēlāk nekā bija plānots. Tenisisti nevarēja kortos atgriezties vairāk nekā divas stundas.

Par astotdaļfināla sasniegšanu Gulbis nopelnīja 180 ATP ranga punktus.

Gulbis šobrīd ATP pasaules ranga ieņem 80.pozīciju, savukārt Tsonga ir pasaules septītā rakete un turnīrā izlikts ar sesto numuru.

Abiem šī bija sestā savstarpējā spēle un Gulbis pie uzvaras tika trešo reizi. Iepriekšējo reizi abi tenisisti tikās aizpērn, kad Marseļas «ATP World Tour 250» sērijas turnīra finālā ar 7-6 (7:5), 6-4 pārāks bija Gulbis. Zīmīgi, ka arī 2013.gada Vimbldonas turnīrā pēc Tsongas izstāšanās no mača Gulbis sasniedza turnīra nākamo, trešo, kārtu.

Gulbis otrdien pirmās kārtas cīņā nodemonstrēja pārliecinošu sniegumu un ar 6-3, 7-5, 6-4 uzvarēja itāli Andreasu Sepi, kurš pasaules rangā atrodas 38.pozīcijā. Savukārt ceturtdien Gulbis 6-2, 7-5, 6-3 pārspēja Žuau Sousu (ATP 29.) no Portugāles, trešo reizi karjerā sasniedzot Francijas atklātā tenisa čempionāta trešo kārtu.

Gulbis pirms sezonas otrā «Grand Slam» turnīra pārtraucis sadarbību ar savu ilggadējo treneri Ginteru Bresniku no Austrijas.

Tikmēr Tsonga pirmajā kārtā ar 6-3, 6-4, 6-4 pārspēja kvalifikācijas veiksminieku Janu Lenards Štrufu no Vācijas, kurš rangā ieņem 101.pozīciju. Savukārt otrajā kārtā mājinieku favorīts sīvā cīņā ar 6-7 (6:8), 3-6, 6-3, 6-2, 6-2 pieveica ranga 39.numuru Markosu Bagdati no Kipras.

Tieši ar Francijas atklāto čempionātu saistīts Gulbja karjeras lielākais sasniegums, jo tieši šajā turnīrā viņš 2014.gadā aizkļuva līdz pusfinālam, kurā viņš piekāpās slavenajam serbam Novākam Džokovičam. Šāds sniegums latvietim ļāva iespraukties pasaules ranga pirmajā desmitniekā, taču pēc šī turnīra viņš ir piedzīvojis lejupslīdi un ar tik augstvērtīgiem sasniegumiem vairs nav izcēlies.

Vēl Gulbis 2008.gadā sasniedza šī turnīra ceturtdaļfinālu, bet kopumā viņš Francijas atklātajā čempionātā 23 spēlēs guvis 14 uzvaras.

Tikmēr Tsongam augstākais sasniegums «Grand Slam» turnīros ir 2008.gadā iekļūšana Austrālijas atklātā čempionāta finālā. Vēl piecos atklātajos čempionātos viņš ir aizkļuvis līdz pusfinālā, tostarp divas reizes Parīzē - 2013.gadā un pērn.

Francūzis karjeras laikā izcīnījis 12 ATP titulus, sešus no tiem savā dzimtenē - trīsreiz Mecā, divreiz Marseļā un vienu reizi Parīzē. Iepriekšējo reizi Tsonga kāda turnīra trofeju pacēla virs galvas pērn, kad uzvarēja Mecas «ATP World Tour 250» sērijas turnīrā.

Augstākais sasniegums rangā Tsongam ir 2012.gadā iespētā piektā pozīcija.

Latvijas tenisistam šīs sezonas pirmā puse, tāpat kā visa iepriekšējā sezona bijusi neveiksmīga, jo viņš ATP pamatturnīros spējis izcīnīt tikai septiņas uzvaras 17 mačos.

Savukārt, ņemot vērā arī kvalifikācijas turnīrus, Gulbis šosezon guvis 12 uzvaras 24 cīņās.

Tikmēr Tsonga uzvarējis 17 no 25 spēlēm. Francijas tenisists šosezon sasniedza Montekarlo «Masters 1000» sērijas turnīra pusfinālu, bet Austrālijas atklātajā čempionātā viņš aizkļuva līdz trešajai kārtai.

Francijas atklātajā čempionātā Gulbis piedalās desmito reizi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu