Gulbis olimpisko turnīru sauc par tenisa tūrismu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis augustā nepārstāvēs Latviju Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs. Viņš tenisistu dalību pasaules vērienīgākajā sporta forumā nosaucis par tenisa tūrismu, vēsta aģentūra «Reuters».

27 gadus vecais Gulbis olimpiskajās spēlēs nevar piedalīties, jo ne pagājušajā gadā, ne šosezon nav spēlējis Latvijas komandas sastāvā Deivisa kausa izcīņas mačos.

«Viņiem ir tādi noteikumi, kas paredz dalību Deivisa kausā. Diemžēl es tajā neesmu spēlējis,» norādīja 2014. gada Francijas atklātā tenisa čempionāta pusfinālists. «Tā ir mana izvēle. Tā balstīta uz manām īpašajām attiecībām ar Latvijas Tenisa savienību.»

«Man nepatīk, ka olimpiskajās spēlēs nav iespējas izcīnīt reitinga punktus un iegūt naudas prēmiju. Manuprāt, tās sacensības ir kā tenisa tūrisms,» sacīja Gulbis.

Olimpiskajās spēlēs neplāno piedalīties vairāki augsta līmeņa tenisisti, kā, piemēram, austrietis Dominiks Tīms, amerikānis Džons Isners, spānis Felisiano Lopess. Tiesa, savu titulu centīsies aizstāvēt brits Endijs Marejs.

Gulbis Latviju pārstāvēja 2008. gada Pekinas olimpiskajās spēlēs.

«Savu valsti esmu pārstāvējis pietiekami ilgi. Esmu darījis to pēdējos 10 gadus. Lai nokļūtu uz Deivisa kausa spēlēm, man pašam nācies maksāt par lidmašīnu biļetēm, saviem treniņiem. Visi izdevumi jāsedz no savas kabatas,» pastāstīja Gulbis.

Iepriekš ATP ranga līderis serbs Novāks Džokovičs olimpiskajās spēlēs aicināja piešķirt ranga punktus, tās pielīdzinot sezonas piektajam «Grand Slam» turnīram, kuros piedalās visi pasaules labākie tenisisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu