Uz otrdienu pārcelta Gulbja spēle «Roland Garros» pret Gofēnu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Lietus dēļ pirmdien pārceltas visas spēles sezonas otrajā «Grand Slam» turnīrā «Roland Garros», kurā šodien astotdaļfināla maču bija paredzēts aizvadīt Latvijas labākajam tenisistam Ernestam Gulbim. Viņa cīņa ar Dāvidu Gofēnu no Beļģijas pārcelta uz otrdienu, paziņojuši sacensību organizatori.

Sākotnēji sportistu trešais duelis tika iecerēts pl. 12 pēc Latvijas laika Filipa Šatjē vārdā nosauktajā centrālajā kortā. Lietus dēļ tā sākumu atcēla par stundu, pēcāk vēl par stundu. Vēlāk organizatori pieņēma lēmumu pārcelt visas pirmdien paredzētās spēles uz otrdienu.

Šī turnīrā ir pirmā reize kopš 2000.gada, kad dienas spēles tiek pilnībā atceltas.

Gulbis ar Gofēnu līdz šim tikušies divreiz, uzvaras dalot uz pusēm. Pēdējo reizi viņi savstarpēju spēli aizvadīja iepriekšējā sezonā Madrides «Masters 1000» sērijas turnīrā, kurā 3-6, 6-1, 7-5 pārāks bija 25 gadus vecais Beļģijas pārstāvis.

Ceturto kārtu Latvijas pirmā rakete sasniedza sestdien. Viņa pretinieks francūzis Žo Vilfrids Tsonga pie rezultāta 5-2 kājas savainojuma dēļ nespēja pabeigt maču, kas Gulbim pavēra iespēju bez nopietnas cīņas iekļūt astotdaļfinālā.

Tikmēr ATP rangā 13. vietā esošais Gofēns sestdien trešās kārtas spēlē smagā piecu setu cīņā ar 6-2, 4-6, 6-3, 4-6, 6-2 apspēlēja spāni Nikolasu Almagro, kas reitingā ir 49. pozīcijā.

Tikmēr ATP rangā 13. vietā esošais Gofēns sestdien trešās kārtas spēlē smagā piecu setu cīņā ar 6-2, 4-6, 6-3, 4-6, 6-2 apspēlēja spāni Nikolasu Almagro, kas reitingā ir 49. pozīcijā.

Iepriekšējā sezonā Gulbis Francijas atklātajā čempionātā nepārvarēja otrās kārtas barjeru. Savukārt 2014. gadā viņš sagādāja pārsteigumu, aizcīnoties līdz pusfinālam.

Gulbis Parīzē spēlē 10. reizi.

Svētdien ceturtdaļfinālā iekļuva skots Endijs Marejs, šveicietis Stans Vavrinka, spānis Alberts Ramoss un francūzis Rišārs Gaskē.

Ceturtdaļfinālā šā pāra uzvarētājs spēkiem mērosies ar Dominiku Tīmu (Austrija) vai Marselu Granoljersu (Spānija).

Francijas atklātais tenisa čempionāts risinās māla jeb clay seguma kortos. Tā kopējais prēmiju fonds ir 30 017 500 eiro.

Sezonas pirmajā «Grand Slam» turnīrā «Australian Open» vīriešu konkurencē uzvarēja ATP ranga līderis serbs Novāks Džokovičs, savukārt dāmām triumfēja Angelika Kerbere no Vācijas.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu