Gulbis: Taktiski mana spēle ir viena no neērtākajām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kurš nesen pārtrauca sadarbību ar savu ilggadējo treneri Ginteru Bresniku no Austrijas, meklē speciālistu, kurš viņam palīdzētu vairāk pie tehnikas, nevis taktikas.

Gulbis sadarbību ar Bresniku pārtrauca pirms Francijas atklātā čempionāta, kurā Latvijas tenisists trešo reizi karjerā sasniedzis ceturto kārtu jeb astotdaļfinālu.

«Vairāk meklēju tehnikas, nevis taktikas treneri. Esmu tāda tipa spēlētājs, kuram ir problēmas spēlēt stabili un saglabāt tīrus sitienus,» intervijā Francijas atklātā čempionāta oficiālajā mājaslapā sacīja Gulbis.

«Šīs ir lietas, kam man vajadzīgs treneris, kurš ikdienā būtu blakus. Trenerim jāredz mazās izmaiņas, ko daru vai nedaru, lai es varētu saglabāt vienādu spēles līmeni visu gadu. Ja pāris dienas nepaņemu rokā raketi, es pēkšņi sāku sist savādāk nekā pirms tam. Tādēļ man vajadzīgs treneris,» skaidroja Latvijas tenisists.

«Domāju, ka taktiski mana spēle ir viena no neērtākajām, tāpēc galvenokārt man jākoncentrējas tehnikai, lai sitieni būtu tīri,» piebilda Gulbis.

Gulbim pirmdien bija paredzēts astotdaļfināla mačs Francijas atklātajā čempionātā pret beļģi Dāvidu Gofēnu, taču lietaino laikapstākļu dēļ tas tika atcelts un duelis paredzēts otrdien.

Savu nākamo pretinieku Gulbis labi pazīstot, jo iznācis kopā daudz trenēties. «Pēdējos divos gados esam daudz trenējušies. Viņš divas nedēļas viesojās Spānijā, kur starpsezonā trenējāmies kopā ar Dominiku Tīmu,» pastāstīja Latvijas tenisists.

Gulbis un Gofēns savstarpēji ir tikušies divas reizes un uzvaras dalījuši uz pusēm. 2014.gadā Meksikā notikušā Akapulko «ATP World Tour 500» sērijas turnīra otrajā kārtā latvietis bija pārāks ar 6-1, 3-6, 7-6 (7:5), kamēr pērn Madrides ATP «Masters 1000» turnīra pirmajā kārtā Latvijas sportists cieta neveiksmi ar 6-3, 1-6, 5-7.

«Viņš labi pazīst mani, un es viņu. Esam aizvadījuši savā starpā pāris mačus, kas bija visai grūti. Nesenajos treniņos nevarēju viņu pārspēt, jo puisis ir kā siena,» atzina Gulbis.

Pasaules rangā Gulbis pašlaik ieņem 80.vietu, kamēr turnīrā ar 12.numuru izliktais Gofēns meklējams 13.pozīcijā.

Par astotdaļfināla sasniegšanu Gulbis nopelnījis 180 ATP pasaules ranga punktus, kas viņam nākamajā reitingā ļaus krietni uzlabot savu pozīciju.

Tieši ar Francijas atklāto čempionātu saistīts Gulbja karjeras lielākais sasniegums, jo šajā turnīrā viņš 2014.gadā aizkļuva līdz pusfinālam, kurā piekāpās slavenajam serbam Novākam Džokovičam. Šāds sniegums latvietim ļāva iespraukties pasaules ranga pirmajā desmitniekā, taču pēc šā turnīra viņš ir piedzīvojis lejupslīdi un ar tik augstvērtīgiem sasniegumiem vairs nav izcēlies.

Vēl Gulbis 2008.gadā sasniedza šī turnīra ceturtdaļfinālu, bet kopumā viņš Francijas atklātajā čempionātā 24 spēlēs guvis 15 uzvaras.

Līdz ar to latvietis iepriekš šī turnīra astotdaļfinālā spēlējis divreiz, turklāt abos gadījumos to pārvarējis.

Latvijas tenisistam šīs sezonas pirmā puse, tāpat kā visa iepriekšējā sezona, bijusi neveiksmīga, jo viņš ATP pamatturnīros spējis izcīnīt tikai septiņas uzvaras 17 mačos.

Savukārt, ņemot vērā arī kvalifikācijas turnīrus, Gulbis šosezon guvis 12 uzvaras 24 cīņās. Tiesa, šomēnes latvietis atguvis sportisko formu un pēdējos deviņos mačos guvis septiņas uzvaras.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu