Gulbja un Gofēna spēle pārcelta uz trešdienu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis otrdien Francijas atklātā čempionāta ceturtās kārtas jeb astotdaļfināla mačā lietainajā Parīzē tomēr varēja iesākt savu dueli pret beļģi Dāvidu Gofēnu, tomēr pēc 23 minūtēm cīņa kārtējo lietusgāžu dēļ tika apturēta, latvietim tobrīd esot vadībā pirmajā setā ar 3-0, bet vēlāk pārcelta uz trešdienu.

(Papildināts viss teksts.)

Gulbis spēli sāka pārliecinoši, pirmajā geimā pie savas serves zaudējot tikai vienā izspēlē, bet otrajā geimā izmantojot jau pirmo breikbumbu, pēc tam panākot arī 3-0. Tomēr turpināt maču abiem tenisistiem neizdevās, jo Francijas galvaspilsētā atkal sākās lietus.

Nedaudz vēlāk sacensību rīkotāji paziņoja, ka spēles atsāksies ne vēlāk kā plkst.19 pēc Latvijas laika, ar nosacījumu, ja lietus būs mitējies, taču pēc tam spēļu atsākšanās laiks tika pārcelts vēl stundu vēlāk uz plkst.20 pēc Latvijas laika. Visbeidzot neilgi pirms astoņiem vakarā organizatori darīja zināmu, ka otrdien neviena spēle vairs netiks aizvadīta un iesāktie mači, kā arī pārējās ceturtās kārtas cīņas, tiek pārceltas uz trešdienu, kad gan arī tiek prognozēts lietus.

Mačam vajadzēja notikt pirmdien, bet nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ tas tika pārcelts uz otrdienu.

Meteorologi prognozē, ka lietaini laikapstākļi un negaiss Francijas ziemeļu daļā saglabāsies vismaz līdz trešdienai. Savukārt ceturtdien un piektdien, visticamāk, nokrišņu nebūs, taču neliels lietus ir iespējams.

Meteorologu prognoze otrdien ir apstiprinājusies, jo šī bija jau otrā reize dienas laikā, kad spēļu norisi iztraucē lietus.

Gulbis ar Gofēnu līdz šim tikušies divreiz, uzvaras dalot uz pusēm. Pēdējo reizi viņi savstarpēju spēli aizvadīja iepriekšējā sezonā Madrides «Masters 1000» sērijas turnīrā, kurā 3-6, 6-1, 7-5 pārāks bija 25 gadus vecais Beļģijas pārstāvis.

Ceturto kārtu Latvijas pirmā rakete sasniedza sestdien. Viņa pretinieks francūzis Žo Vilfrids Tsonga pie rezultāta 5-2 kājas savainojuma dēļ nespēja pabeigt maču, kas Gulbim pavēra iespēju bez nopietnas cīņas iekļūt astotdaļfinālā.

Tikmēr ATP rangā 13. vietā esošais Gofēns sestdien trešās kārtas spēlē smagā piecu setu cīņā ar 6-2, 4-6, 6-3, 4-6, 6-2 apspēlēja spāni Nikolasu Almagro, kas reitingā ir 49. pozīcijā.

Iepriekšējā sezonā Gulbis Francijas atklātajā čempionātā nepārvarēja otrās kārtas barjeru. Savukārt 2014. gadā viņš sagādāja pārsteigumu, aizcīnoties līdz pusfinālam.

Gulbis Parīzē spēlē 10. reizi.

Svētdien ceturtdaļfinālā iekļuva skots Endijs Marejs, šveicietis Stans Vavrinka, spānis Alberts Ramoss un francūzis Rišārs Gaskē.

Ceturtdaļfinālā šā pāra uzvarētājs spēkiem mērosies ar Dominiku Tīmu (Austrija) vai Marselu Granoljersu (Spānija).

Francijas atklātais tenisa čempionāts risinās māla jeb clay seguma kortos. Tā kopējais prēmiju fonds ir 30 017 500 eiro.

Sezonas pirmajā «Grand Slam» turnīrā «Australian Open» vīriešu konkurencē uzvarēja ATP ranga līderis serbs Novāks Džokovičs, savukārt dāmām triumfēja Angelika Kerbere no Vācijas.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu