Vimbldonas čempionāts: Ostapenko pret Bertensu, Sevastova ar Skjavoni, bet Gulbis pret Soku

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas labākā tenisiste Aļona Ostapenko Vimbldonas tenisa čempionātu sāks pret Nīderlandes tenisisti Kiki Bertensu, Anastasija Sevastova sezonas trešā «Grand Slam» turnīra pirmajā kārtā mērosies spēkiem ar pieredzējušo itālieti Frančesku Skjavoni, bet Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis turnīra ievadā cīnīsies pret amerikāni Džeku Soku.

Piektdien notikušajā izlozē no Latvijas tenisistiem rangā visaugstāk esošais pretinieks tika Gulbim, jo Soks ATP vienspēļu rangā ieņem 26.vietu, kamēr latvietis atrodas 61.pozīcijā. Abi tenisisti līdz šim nav tikušies.

Tikmēr Ostapenko, kura WTA rangā atrodas sev rekordaugstajā 36.pozīcijā, mērosies spēkiem ar ranga 28.raketi Bertensu. Abas jau vienu reizi ir tikušās, kad pērn augustā ITF 75 000 sērijas turnīrā Polijas pilsētā Sobotā pusfinālā ar 6-3, 2-6, 6-3 uzvarēja Ostapenko. Bertensa maijā aizkļuva līdz Francijas atklātā čempionāta pusfinālam, aizvadot savu labāko turnīru karjerā.

Savukārt Sevastova, kura WTA rangā ieņem 67.pozīciju, ar 36 gadus veco Skjavoni, kurai ceturtdien bija dzimšanas diena, līdz šim nav spēlējusi. Pieredzējusī Itālijas tenisiste šobrīd WTA rangā ieņem 111.vietu, taču savulaik viņa rangā bijusi arī ceturtā.

LETA jau ziņoja, ka Ostapenko palika otrā aiz svītras un netika iekļauta starp Vimbldonas čempionātā izliktajām tenisistēm.

«Grand Slam» turnīros izlikto spēlētāju vidū iekļūst 32 labākās tenisistes un tenisisti. No rangā augstāk esošajām sportistēm Vimbldonā nepiedalīsies itāliete Flavija Peneta, kura noslēgusi karjeru, tāpēc kā pēdējā starp izliktajām tenisistēm iekļuva francūziete Kristīna Mladenoviča, kura WTA pasaules rangā atrodas 33.pozīcijā.

Zīmīgi, ka vienu vietu augstāk par Ostapenko šobrīd atrodas divu gadu diskvalifikāciju par dopinga lietošanu saņēmusī Krievijas tenisa zvaigzne Marija Šarapova, tāpēc vāciete Andrea Petkoviča un Ostapenko bija pirmās divas aiz svītras palikušās sportistes.

Izliktās spēlētājas pirmajās divās kārtās nevar tikties ar rangā augstāk esošām spēlētājām.

Sieviešu vienspēļu turnīrā ar pirmo numuru izlikta ranga līdere Serēna Viljamsa no ASV, kura pirmajā kārtā tiksies ar kādu no kvalifikācijas veiksminiecēm. Savukārt vīriešu vienspēļu turnīra pirmais numurs un ATP ranga līderis Novāks Džokovičs no Serbijas pirmajā kārtā mērosies spēkiem ar britu tenisistu Džeimsu Vordu.

Ostapenko šī būs otrā dalība Vimbldonas čempionātā pieaugušo konkurencē. Pērn debijas reizē, startējot ar īpašo ielūgumu, viņa tika līdz otrajai kārtai, pirmajā pārspējot tobrīd rangā devītajā vietā esošo Karlu Svaresu Navarro no Spānijas, bet otrajā kārtā zaudējot jau pieminētajai Mladenovičai. Savukārt 2014.gadā Ostapenko Vimbldonā triumfēja turnīrā juniorēm.

Sevastova Vimbldonas pamatturnīrā spēlēs ceturto reizi un pirmo kopš 2011.gada. Viņa iepriekšējās trīs reizes tālāk par pirmo kārtu nav tikusi.

Vislielākā pieredze Vimbldonā ir Gulbim, kurš šo sacensību pamatturnīrā spēlēs devīto reizi. Līdz šim viņam labākais sasniegums ir trešās kārtas sasniegšana 2013.gadā.

Vimbldonas čempionāta pamatturnīra spēles sāksies pirmdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu