Vimbldonas čempionāts: izstājas arī Sevastova un Ostapenko

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Zaudējumu sezonas trešā «Grand Slam» turnīra Vimbldonas čempionāta pirmās kārtas spēlē piedzīvoja Latvijas labākās tenisistes Jeļena Ostapenko un Anastasija Sevastova. Pirms tam no sacensībām pirmajā kārtā izstājās arī Ernests Gulbis.

Ostapenko ar rezultātu 3-6, 2-6 zaudēja Nīderlandes sportistei Kiki Bertensai.

Ostapenko maču iesāka pārliecinoši, jau pirmajā geimā laužot pretinieces servi. Līdz sestajam geimam uzvarēja servētājas, bet tad nīderlandiete nobreikoja Ostapenko servi un panāca izlīdzinājumu 3-3. Arī nākamajos trīs geimos uzvarēja Bertensa, tādējādi vinnējot pirmo setu ar rezultātu 6-3.

Otro setu Ostapenko iesāka ar serves zaudēšanu, bet turpinājumā tenisistēm izdevās uzvarēt pie savām servēm, taču arī piektajā geimā Bertensa lauza Latvijas sportistes servi. Nākamajā geimā Ostapenko neizdevās nobreikot pretinieces servi, līdz ar to Latvijas sportiste nonāca iedzinējos ar 1-5. Septīto geimu Ostapenko uzvarēja «tīri», bet nākamajā Bertensa izmantoja otro mačbumbu un setā svinēja uzvaru ar 6-2.

Par dalību pamatturnīra pirmajā kārtā Ostapenko nopelnīja desmit WTA ranga punktus un un 30 000 sterliņu mārciņu prēmiju.

Ostapenko WTA rangā svētdien pakāpās uz sev rekordaugsto 34.pozīciju, bet Bertensa ir par sešām vietām augstāk.

Abas tenisistes jau vienu reizi bija tikušās, kad pērn augustā ITF 75 000 sērijas turnīrā Polijas pilsētā Sobotā pusfinālā ar 6-3, 2-6, 6-3 uzvarēja Ostapenko. Bertensa maijā aizkļuva līdz Francijas atklātā čempionāta pusfinālam, aizvadot savu labāko turnīru karjerā.

Ostapenko šī ir otrā dalība Vimbldonas čempionātā pieaugušo konkurencē. Pērn debijas reizē, startējot ar īpašo ielūgumu, viņa tika līdz otrajai kārtai, pirmajā pārspējot tobrīd rangā devītajā vietā esošo Karlu Svaresu Navarro no Spānijas, bet otrajā kārtā zaudējot francūzietei Kristīnai Mladenovičai. Savukārt 2014.gadā Ostapenko Vimbldonā triumfēja turnīrā juniorēm.

Tikmēr Sevastova ar 6-7 (7:9), 4-6 piekāpās itālietei Frančeskai Skjavonei, piedzīvojot ceturto zaudējumu pēc kārtas šo sacensību pamatturnīrā.

Vimbldonas pamatturnīrā Sevastova spēlēja ceturto reizi un pirmo kopš 2011.gada. Viņa tālāk par pirmo kārtu nav tikusi un šā turnīra pamatsacensībās joprojām ir bez uzvarām.

Pirmos sešus geimus uzvarēja servētājas. Tuvāk pretinieces serves laušanai bija Skjavone, kura pa reizei ceturtajā un sestajā geimā ieguva breikbumbu. Septītajā geimā 11 izspēlēs Latvijas tenisiste ieguva breiku un turpinājumā uzvarēja arī pie savas serves, izvirzoties 5-3 vadībā. Nākamos divos geimus pārāka bija Skjavone, panākot neizšķirtu. Tam sekoja Sevastovas breiks, ko Latvijas tenisiste ieguva, uzvarot visās izspēlēs, taču pretinieces servi lauza arī Skjavone un rezultāts atkal kļuva neizšķirts. Pirmā seta uzvarētāju nācās noteikt taibreikā, kurā Sevastova bija vadībā ar 5:3 un 6:5, tomēr galotnē pārāka izrādījās Skjavone.

Sevastovai otrā seta sākumā klājās grūti, jo pirmajā un trešajā geimā pie savas serves pa reizei nācās atspēlēt breikbumbu. Sestajā geimā Sevastova lauza pretinieces servi, taču uzreiz pēc tam to pašu paveica arī Skjavone, turklāt neļaujot Latvijas tenisistei uzvarēt nevienu izspēli. Sevastova zaudēja arī nākamos trīs geimus, pēdējos divos uzvarot tikai vienu izspēli.

Par dalību pamatturnīra pirmajā kārtā Sevastova nopelnīja desmit WTA ranga punktus un 30 000 sterliņu mārciņu prēmiju.

WTA rangā Sevastova ierindojas 66.pozīcijā, bet 36 gadus vecā Skjavone šobrīd reitingā ieņem 111.vietu, taču savulaik viņa rangā bijusi arī ceturtā. Abas tenisistes savā starpā tikās pirmo reizi.

Sevastovai līdz šai sezonai turnīros uz zāles segumiem nebija veicies un pamatturnīros sportiste bija bez uzvarām, taču nesen viņa aizkļuva līdz Maljorkas WTA «International» sērijas turnīra finālam, kurā gan zaudēja Karolīnai Garsijai no Francijas.

Pirms šā turnīra Sevastova uz zālāja seguma vienīgos trīs panākumus bija izcīnījusi 2009.gadā Vimbldonas kvalifikācijā, kad pēc tam arī piedzīvoja savu debiju šo prestižo sacensību pamatturnīrā.

Pirms tam zaudējumu piedzīvoja arī Latvijas pirmā rakete Ernests Gulbis, kurš ar rezultātu 4-6, 4-6, 4-6 piekāpās amerikānim Džekam Sokam.

Mačs risinājās stundu un 35 minūtes.

Par dalību pamatsacensībās Gulbis nopelnīja 10 ATP reitinga punktus un 30 000 sterliņu mārciņu prēmiju.

Vimbldonas čempionāts risinās zāliena selguma kortos. Tā kopējais prēmiju fonds ir 33,8 miljoni eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu