Džokovičs Vimbldonā sasniedz jaunu atklātās ēras rekordu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Pasaules tenisa ranga līderis Novāks Džokovičs no Serbijas trešdien Vimbldonas turnīrā, ko pārņēmis lietus, uzvarēja otrās kārtas spēlē, tiekot pie trīsdesmitās uzvaras pēc kārtas «Grand Slam» sacensībās un sasniedzot jaunu atklātās ēras rekordu.

Iepriekšējo divu gadu šī turnīra čempions, kurš tieši trešdien svin savu 28.dzimšanas dienu, ar rezultātu 6-4, 6-3, 7-6 (7:5) uzveica francūzi Adrianu Manarino.

Nākamajā kārtā viņam pretim stāsies brazīlietis Tomašs Beluči vai ar 28.numuru izliktais amerikānis Sems Kverijs.

Līdzšinējais atklātās ēras rekords piederēja austrālietim Rodam Leiveram, kurš 1969. un 1970.gadā uzvarēja 29 «Grand Slam» mačos pēc kārtas. Savukārt kopējais rekords pieder Donam Badžam, kurš pagājušā gadsimta trīsdesmitajos gados guva 37 panākumus pēc kārtas.

Džokovičs savā karjerā ir ticis pie 12 «Grand Slam» tituliem un var kļūt vien par otro vīru vēsturē, kurš uzvarējis piecos prestižākajos turnīros pēc kārtas. Tāpat Džokovičs šajās sacensībās cenšas spert trešo soli, lai kļūtu par pirmo tenisistu kopš Leivera, kurš vienā sezonā uzvarējis visos četros «Grand Slam» turnīros.

Trešdien uz āra kortiem tenisistiem sākotnēji izdevās uzspēlēt tikai 15 minūtes, tāpēc spēles turpinājās vienīgi centrālajā kortā, kuram ir aizveramais jumts. Iepriekš tur ar trešo numuru izliktā Agņeška Radvaņska pirmās kārtas mačā ar 6-2, 6-1 sagrāva Katerinu Kozlovu no Ukrainas.

Pašlaik gan pēc vairāku stundu gaidīšanas mači atsākušies visos kortos.

Pirmās kārtas maču trešdien noslēdzis ar desmito numuru izliktais čehs Tomāšs Berdihs, kurš ar 7-6 (7:5), 5-7, 6-1, 7-6 (7:2) bija pārāks pār horvātu Ivanu Dodigu un turpinājumā tiksies ar vācieti Benjaminu Bekeru.

Organizatori cer, ka trešdien izdosies pabeigt visas pirmās kārtas spēles, bet lielākā daļa šajā dienā ieplānotās otrās kārtas cīņas jau pārceltas uz ceturtdienu.

Jau pirmdien Vimbldonas pirmo kārtu neizdevās pārvarēt Latvijas tenisistiem Ernestam Gulbim, Aļonai Ostapenko un Anastasijai Sevastovai. Ostapenko pagaidām gan turpina gaidīt uz labvēlīgiem laikapstākļiem, jo viņai arī plānota dalība dāmu dubultspēļu sacensībās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu