Ostapenko cieš zaudējumu Stenfordas turnīra dubultspēļu 1/4 finālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko sestdien Stenfordas WTA «Premier» sērijas turnīrā piedzīvoja zaudējumu dubultspēļu sacensību ceturtdaļfinālā.

Latvijas tenisiste duetā ar Austrāliju pārstāvošo krievu tenisisti Arinu Rodionovu ar rezultātu 6-2, 5-7, 7:10 piekāpās mājiniecēm Rakelai Atavo un Ebigeilai Spīrsai, kuras turnīrā izliktas ar otro numuru.

Cīņa ilga gandrīz pusotru stundu. Pirmajā setā Ostapenko ar pārinieci divas reizes lauza pretinieču servi un guva pārliecinošu uzvaru. Otrajā setā Latvijas tenisiste ar partneri ieguva 3-0 vadību, ko turpinājumā neizdevās nosargāt. Trešajā setā Ostapenko un Rodionova nokļuva iedzinējos ar 3:7 un nespēja mainīt cīņas gaitu, atzīstot pretinieču pārākumu.

Jau vēstīts, ka Ostapenko ar pārinieci trešdien turnīra pirmajā kārtā ar 6-4, 6-4 pārspēja amerikānieti Nikolu Gibsu un kanādieti Kerolu Džao.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Ostapenko nopelnīja 100 WTA dubultspēļu ranga punktus.

LETA jau ziņoja, ka otrdien Ostapenko neveiksmīgi aizvadīja Stenfordas WTA turnīra vienspēļu pirmo kārtu. Turnīrā ar sesto numuru izliktā Latvijas tenisiste ar 4-6, 4-6 piekāpās 17 gadus vecajai mājiniecei Keterinai Belisai, kura dalībai sacensībās ieguvusi rīkotāju īpašo ielūgumu jeb «wild card», bet pasaules rangā viņa atrodas 203.vietā.

Abos setos Ostapenko bija vadībā ar 4-2 un 4-1, tomēr pārsvaru nespēja nosargāt. Pēc spēles viņa turnīra rīkotājiem norādīja, ka aizvadījusi vienu no saviem sliktākajiem mačiem šosezon, turklāt tenisiste vainoja sacensībās izmantotās «Penn» bumbiņas, ar kurām viņa iepriekš nekad neesot spēlējusi. Sportiste uzskata, ka tās ir pārāk grūti kontrolēt, turklāt arī pārlidojums no Eiropas uz ASV atstājis savas pēdas.

Vienspēļu turnīru Ostapenko, kura ir pasaules 38.rakete, noslēdza ar vienu WTA ranga punktu.

Stenfordā Ostapenko aizvada pirmo turnīru kopš Vimbldonas čempionāta, kur viņa vienspēlēs cieta neveiksmi jau pirmajā kārtā, kamēr dāmu dubultspēlēs tika līdz trešajai kārtai, bet jauktajās dubultspēlēs kopā ar austrieti Oliveru Maraku aizcīnījās līdz pat pusfinālam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu