Gulbis Toronto «Masters» pamatturnīra pirmajā kārtā tiksies ar amerikāni Remu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis gaidāmā Toronto «Masters» turnīra pamatsacensību pirmajā kārtā tiksies ar amerikāni Radžīvu Remu.

Gulbis patlaban ATP rangā ieņem 64.vietu, bet Rems ierindojas 114.pozīcijā. Abi tenisisti iepriekš savā starpā nav tikušies. Toronto «Masters» pamatturnīrs sāksies pirmdien.

Latvijas vadošais tenisists turnīros nav piedalījies kopš Vimbldonas čempionāta, kad cieta zaudējumu pirmajā kārtā. Plaukstas locītavas savainojuma dēļ latvietis atsauca savu dalību un šonedēļ nestartēja Vašingtonas «ATP World Tour 500» sērijas turnīrā.

Ja Gulbis sezonas pirmo pusi iesāka neveiksmīgi, kopš maija sākumā notikušā Romas turnīra viņš guvis deviņas uzvaras 14 mačos, tiesa, četri no tiem bijuši kvalifikācijas sacensību laikā. Pirms tam latvietis bija zaudējis sešos mačos pēc kārtas.

Pašlaik 32 gadus vecais Rems vairāk specializējas dubultspēlēm, kur viņš ATP rangā ieņem 24.vietu. Amerikānis vienspēļu turnīros pēdējos 11 mačos guvis tikai trīs uzvaras, tostarp viena no tām gūta kvalifikācijā.

«Masters» kategorijas turnīrs «Rogers Cup», kas risinās uz cietā seguma laukumiem, vīriem pāra gados notiek Toronto, bet nepāra - Monreālā.

Gulbis pērn «Rogers Cup», kad tas notika Monreālā, tika līdz ceturtdaļfinālam un nopelnīja 205 punktus, kas viņam dzēsies 15. augustā.

Jau ziņots, ka dalību Toronto «Masters» turnīrā atsaukuši brits Endijs Marejs, šveicietis Rodžers Federers un spānis Rafaels Nadals. Marejs un Federers izlēmuši veltīt laiku atpūtai, savukārt Nadals nestartēs, jo tikai nesen atsācis treniņus pēc plaukstas locītavas traumas un vēl nav gatavs šāda līmeņa turnīram.

Līdz ar to Toronto «Masters» turnīrā no «lielā četrinieka» plāno piedalīties vienīgi pasaules ranga līderis serbs Novāks Džokovičs, kurš Vimbldonas čempionātā piedzīvoja fiasko, trešās kārtas mačā negaidīti piekāpjoties amerikānim Semam Kverijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu