ITF ļauj Krievijas tenisistiem piedalīties Rio

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Starptautiskā Tenisa federācija (ITF) svētdien deva atļauju visiem astoņiem pieteiktajiem Krievijas izlases sportistiem startēt augustā gaidāmajās Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Visi astoņi «bijuši pakļauti stingrām antidopinga pārbaudēm ārpus Krievijas», paziņojumā teica ITF. Viņiem visiem kopš 2014.gada kopā veiktas 205 dopinga pārbaudes, no kurām 83 veiktas sacensību laikā, bet 122 - ārpus sacensībām.

«ITF tic, ka ar to ir pietiekami, lai astoņi Krievijas tenisisti būtu izpildījuši šodien noteiktos SOK izpildkomitejas kritērijus,» paziņoja Tenisa federācija.

Krievijas komandu vīriešu vienspēlēs pārstāvēs Andrejs Kuzņecovs, Jevgēņijs Donskojs un Teimurazs Gabašvili, dāmu vienspēlēs Svetlana Kuzņecova, Anastasija Pavļučenkova, Darja Kasatkina un Jekaterina Makarova, kamēr Jeļena Vesņina startēs dubultspēlēs dāmām.

Tiesa, Krievijai būs jāiztiek bez kādreizējās pasaules ranga līderes Marijas Šarapovas, kuras organismā janvārī tika konstatēts meldonijs, tāpēc viņa saņēmusi divu gadu diskvalifikāciju.

Tikmēr Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) svētdien paziņojumā paudusi gatavību palīdzēt citām federācijām.

«Esam šim procesam gājuši cauri un zinām cik tas ir smags,» izteicies federācijas prezidents Sebastjans Ko.

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) izpildkomiteja svētdien nolēma ļaut Krievijas sportistiem startēt Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, tiesa, tas noticis ar dažādām atrunām.

Kā lēmusi SOK, katrai federācijai būs iespēja individuāli izvēlēties vai ļaut Krievijas sportistiem startēt Riodežaneiro Olimpiādē. Tā aicinājusi starptautiskās federācijas veikt individuāli analīzi par katra sportista antidopinga vēsturi, turklāt vērā ņemt tikai uzticamās laboratorijās pārbaudītas analīzes.

Tāpat sacensībām nedrīkstēs pieteikt sportistu, kurš karjeras laikā kaut reizi bijis diskvalificēts par dopinga lietošanu, «kaut sods jau ir izciests».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu