Ostapenko arī Monreālas turnīru noslēdz pēc vienas spēles

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas vadošā dāmu tenisiste Jeļena Ostapenko otrdien nespēja pārvarēt Monreālas WTA «Premier» sērijas turnīra vienspēļu pirmo kārtu, tik ātri izstājoties jau trešajās sacensībās pēc kārtas. Latvijas sportiste ar rezultātu 6-3, 5-7, 1-6 piekāpās rumānietei Monikai Nikulesku.

Mača ievadā Ostapenko darbojās nedaudz pārliecinošāk, izvirzoties vadībā ar 3-1, bet svarīgs bija piektais geims, kurā rezultāts «vienādi» bija astoņas reizes un lielākoties «vairāk» ieguva Latvijas sportiste. Tomēr ar otro breikbumbu Nikulesku spēja samazināt deficītu līdz 2-3. Turpinājumā arī nākamos četrus geimus uzvarēja serves uzņēmēja, bet šo sēriju pārtrauca Ostapenko, kura devītajā geimā noturēja savu servi un līdz ar to triumfēja pirmajā setā ar 6-3.

Otrais sets iesākās ilgā un ļoti saspringtā cīņā - Ostapenko vispirms izvirzījās vadībā ar divu breiku pārsvaru un 3-0, tomēr Nikulesku panāca izlīdzinājumu. Šie seši geimi tika spēlēti 33 minūtes. Turpinājumā spēle ritēja ātrāk, tomēr atkal ilgstoši uzvarēja tikai serves uzņēmējas. 11.geimā beidzot Nikulesku izdevās noturēt savu servi un brīdi vēlāk viņa svinēja uzvaru otrajā setā.

Trešajā setā jau Nikulesku pilnībā dominēja mačā - viņa uzvarēja pirmajos piecos geimos un sestajā ieguva pirmo mācbumbu. Kaut to Ostapenko atspēlēja, nākamajā geimā pie pretinieces serves viņai nebija variantu un nācās samierināties ar neveiksmi.

Līdz ar to Ostapenko turnīru noslēdza ar viena WTA ranga punkta saņemšanu, kas nākamajā nedēļā, iespējams, liks vēl nedaudz atkāpties WTA rangā.

Ostapenko šonedēļ WTA rangā atrodama 40.pozīcijā, bet Nikulesku ieņem 61.pozīciju. Abas tenisistes iepriekš savā starpā nebija tikušās.

Pagājušajā nedēļā Ostapenko neveiksmīgi sāka noslēdzošo turnīru tūri pirms Olimpiādes, ASV notikušā Stenfordas WTA «Premier» sērijas turnīra pirmajā kārtā ar 4-6, 4-6 piekāpjoties vien 17 gadus vecajai mājiniecei Keterinai Belisai, kura pasaules rangā bija trešajā simtā.

Stenfordas turnīrā Ostapenko nedaudz labāk veicās dubultspēlēs, kur viņa pāri ar Austrāliju pārstāvošo krievu tenisisti Arinu Rodionovu pārvarēja pirmo kārtu, bet ceturtdaļfinālā piekāpās sacensībās ar otro numuru izliktajām mājiniecēm Rakelai Atavo un Ebigeilai Spīrsai.

Ostapenko šis bija pirmais turnīrs kopš Vimbldonas čempionāta, kur viņa vienspēlēs cieta neveiksmi jau pirmajā kārtā, kamēr dāmu dubultspēlēs tika līdz trešajai kārtai, bet jauktajās dubultspēlēs kopā ar austrieti Oliveru Maraku aizcīnījās līdz pat pusfinālam.

Nikulesku karjeras laikā ir uzvarējusi divos WTA turnīros, bet vēl trīs reizes viņa zaudējusi šādu turnīru izšķirošajās spēlēs. Pirms četriem gadiem viņa WTA pasaules rangā ieņēma 28.vietu, kas ir rumānietes personiskais rekords.

Nākamajā kārtā Nikulesku spēlēs pret pasaules ceturto raketi polieti Agņešku Radvaņsku, kurai turnīra pirmā kārta bija brīva.

Ostapenko startēs arī dubultspēļu turnīrā pārī ar ukrainieti Jeļinu Svitoļinu. Viņām pirmās kārtas mačā trešdien pretī stāsies japāniete Nao Hibino un poliete Alicja Rosolska.

WTA «Premier» kategorijas turnīrs «Rogers Cup», kas risinās uz cietā seguma laukumiem, sievietēm pāra gados notiek Monreālā, bet nepāra Toronto.

Ostapenko pērn šajā turnīrā nestartēja, taču tajā laikā Latvijas tenisiste piedalījās ITF 75 000 sērijas vienspēļu turnīrā Polijas pilsētā Sobotā, kur izdevās sasniegt finālu. Cīņā par titulu Ostapenko zaudēja čehietei Petrai Cetkovskai, par dalību turnīrā nopelnot 70 reitinga punktus.

Nākamajā nedēļā Ostapenko spēlēs Florjanopolisas WTA «International» sacensībās Brazīlijā, bet pēc tam jau būs pienācis Riodežaneiro olimpiskais tenisa turnīrs.

«Rogers Cup» sacensībās vīriem Toronto «Masters 1000» sērijas turnīrā otrdien spēlēja latvietis Ernests Gulbis, kurš pirmās kārtas mačā ar rezultātu 4-6, 2-6 piekāpās amerikānim Radžīvam Ramam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu