Nišikori uzvar Nadalu cīņā par olimpisko spēļu tenisa turnīra bronzu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Japānas tenisists Kei Nišikori svētdien Riodežaneiro olimpisko spēļu tenisa turnīra bronzas mačā uzveica spāni Rafaelu Nadalu. Nišikori uzvarēja ar rezultātu 6-2, 6-7 (1:7), 6-3.

Nišikori pirmo reizi Nadala servi nobreikoja piektajā geimā, to pašu mēģinot atkārtot pie spāņa nākamās serves. Nadals četras Nišikori breikbumbas neitralizēja, tomēr piekto nespēja atspēlēt, tādējādi japānis panāca jau 5-2. Nākamajā geimā Nišikori izmantoja setbumbu un setā svinēja uzvaru ar 6-2.

Otrajā setā Japānas tenisists Nadala servi lauza trešajā un septītajā geimā, taču šoreiz spānis vairs tik naski neatspēlēja japāņa breikbumbas. Spānijas tenisists bija nonācis bezdibeņa malā, jo atradās iedzinējos ar 2-5, turklāt jāservē bija Nišikori. Taču titulētais sportists spēja saņemties un lauza pretinieka servi, turklāt pēc tam to izdarīja vēlreiz un pat panāca 6-5. Tiesa, tad sekoja taibreiks, kurā emocionāls pārsvars piederēja Nadalam, un viņš tajā uzvarēja ar 7:1.

Tomēr izšķirošajā - trešajā - setā atkal veiksmīgāks bija Nišikori, kurš vienreiz lauza Nadala servi un uzvarēja ar 6-3.

Nišikori pirms četriem gadiem Londonā apstājās turnīra ceturtdaļfinālā, bet 2008.gada Pekinas olimpisko spēļu čempions Nadals traumas dēļ turnīra nestartēja.

Tikmēr mačā par zeltu Londonas olimpisko spēļu čempions Endijs Marejs svētdien cīnīsies ar argentīniešu tenisistu Huanu Martinu del Potro.

Līdz šim nevienam tenisistam vēl nav izdevies triumfēt divās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas.

Vienīgā Latvijas pārstāve olimpiskajā tenisa turnīrā Aļona Ostapenko nespēja pārvarēt vienspēļu sacensību pirmo kārtu.

Riodežaneiro olimpiskās spēles ilgs līdz 21.augustam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu