Marejs aizstāv čempiona godu un ieraksta savu vārdu tenisa vēsturē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Brits Endijs Marejs svētdien izcīnīja zelta medaļu Riodežaneiro olimpisko spēļu tenisa turnīrā, kļūstot par pirmo tenisistu, kurš vienspēlēs spējis triumfēt divās Olimpiādēs pēc kārtas. Olimpisko spēļu finālā ar otro numuru izliktais Marejs ar 7-5, 4-6, 6-2, 7-5 spraigā cīņā uzvarēja neizlikto Argentīnas tenisistu Huanu Martinu del Potro.

Duelis starp abiem tenisistiem ilga nedaudz vairāk nekā četras stundas.

Abi tenisisti aizvadīja vētrainu pirmo setu, kura laikā Marejs, divreiz laužot del Potro servi, izvirzījās vadībā ar 4-1. Tomēr Argentīnas tenisists parādīja raksturu un panāca neizšķirtu, taču 12.geimā brits tika pie vēl viena breika un guva virsroku ar 7-5. Nākamā seta pirmajā geimā del Potro lauza Mareja servi un šo breiku noturēja, kas viņam ļāva uzvarēt šo setu ar 6-4.

Tomēr tā setos bija vienīgā del Potro uzvara, jo nākamajos divos uzvaru guva Marejs. Trešajā setā viņš to paveica diezgan pārliecinoši, uzvarot ar 6-2, bet ļoti aizraujošs bija ceturtais sets. Pirmajos četros geimos punktu neguva neviens servētājs, turklāt septītajā geimā argentīnietis trešo reizi lauza Mareja servi un izvirzījās vadībā ar 5-3. Tomēr viņam nebija lemts uzvarēt, jo atkal seta beigas piederēja Marejam, kurš, divreiz laužot pretinieka servi, otro reizi pēc kārtas kļuva par olimpisko čempionu.

Pašlaik 29 gadus vecais Marejs kļuvis par pirmo tenisistu vēsturē, kurš vīriešu vienspēlēs uzvarējis divās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas. Vēl tikai pirms piecām nedēļām brits triumfēja Vimbldonas čempionātā.

Tikmēr del Potro, kurš pēdējos gados mocījies ar traumām un pašlaik ATP rangā ieņem tikai 141.vietu, pirms četriem gadiem Londonā ieguva bronzu, bet šī gada Olimpiādē viņš pirmajā kārtā uzvarēja planētas spēcīgāko tenisistu Novāku Džokoviču no Serbijas.

Svētdien bronzas godalgu vīriešu turnīrā ieguva japānis Kei Nišikori, kurš ar 6-2, 6-7 (1:7), 6-3 pārspēja 2008.gada Pekinas olimpisko čempionu Rafaelu Nadalu no Spānijas.

Riodežaneiro olimpiskās spēles ilgs līdz 21.augustam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu