Ostapenko «US Open» sāks pret Kvitovu; Sevastova tiksies ar slovākieti Šmiedlovu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Latvijas labākā tenisiste Aļona Ostapenko gada ceturto «Grand Slam» turnīru - ASV atklāto čempionātu -, kas sāksies nākamajā pirmdienā, sāks pret titulēto čehieti Petru Kvitovu, kuru viņa šogad jau divreiz spējusi uzvarēt. Savukārt Anastasija Sevastova pirmajā kārtā spēkosies ar Annu Karolīnu Šmiedlovu no Slovākijas, noskaidrojās piektdien notikušajā izlozē.

Ostapenko Ņujorkā notiekošajā turnīrā debitēja pērn, kad, sacensības sākot no kvalifikācijas, aizkļuva līdz pamatturnīra otrajai kārtai, kurā piekāpās itālietei Sārai Erani. Savukārt pašlaik Latvijas sportiste WTA rangā pakāpusies jau līdz 39.vietai, kas ļāva automātiski garantēt vietu pamatturnīrā. Tur viņai pretim ielozēja ar 14.numuru izlikto Kvitovu, kura rangā atrodama 15.pozīcijā.

Ostapenko ar Kvitovu šosezon tikusies divas reizes un svinējusi divas uzvaras - februārī Dohas WTA «Premier» sērijas turnīra astotdaļfināla mačā Latvijas tenisiste bija pārāka ar 5-7, 6-2, 6-1 un vēlāk šajā turnīrā aizkļuva līdz finālam, bet jūnijā uz zālāja seguma Birmingemas WTA «Premier» sērijas turnīra otrās kārtas mačā bija pārāka ar 6-4, 4-6, 6-3.

Dohas turnīra laikā Kvitova WTA rangā bija astotajā pozīcijā un joprojām ir spēcīgākā tenisiste, kuru Latvijas tenisiste savā karjerā spējusi uzveikt.

Kvitova ir divkārtēja prestižā Vimbldonas turnīra čempione, bet kopā čehiete karjerā izcīnījusi 17 WTA turnīru uzvarētājas titulus. Tāpat sportiste četras reizes ar Čehijas izlasi triumfējusi Federāciju kausā, bet WTA rangā karjerā spējusi pakāpties pat līdz otrajai pozīcijai.

Kvitova šovasar ilgstoši nespēja turnīros gūt vairāk par divām uzvarām, bet sekmīgi viņa nospēlēja Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, kur izcīnīja bronzu. Savukārt šonedēļ viņa sekmīgo sēriju turpina arī Ņūheivenas WTA «Premier» turnīrā, kurā pašlaik sasniegusi pusfinālu, un tajā spēkosies ar polieti Agņešku Radvaņsku, kas izlikta ar pirmo numuru un otrajā kārtā apspēlēja Ostapenko. Kvitova ir iepriekšējo divu gadu Ņūheivenas sacensību čempione, bet ASV atklātajā čempionātā viņa pērn pirmoreiz karjerā iekļuva ceturtdaļfinālā.

Tikmēr Ostapenko šosezon «Grand Slam» turnīru vienspēļu sacensībās ir bez uzvarām, bet kopā kopš dueļa ar Erani šāda līmeņa turnīros piedzīvojusi jau četrus zaudējumus pēc kārtas.

Ostapenko pēdējā laikā ir spēlējusi ar mainīgām sekmēm, jo pēdējos 12 mačos ir izcīnītas vien četras uzvaras. Tiesa, augusta sākumā pirms starta Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs viņa sasniedza Florjanpolisas «International» turnīra ceturtdaļfinālu. Olimpiādē Ostapenko cieta neveiksmi pirmajā kārtā, ar 6-1, 3-6, 2-6 atzīstot titulētās austrālietes Samantas Stosuras pārākumu.

Savukārt Sevastova šobrīd WTA rangā ir 52.vietā, bet viņas ielozētā pirmās kārtas pretiniece Šmiedlova atrodama 86.pozīcijā.

Karjeras laikā Šmiedlova tikusi pie diviem WTA raudzes tituliem, kas abi gūti pērn, - tās bija «International» sacensības Katovicē un Bukarestē. Savukārt viņas rekords pasaules rangā 26.vieta, ko sasniedza pagājušā gada oktobrī. Šosezon Šmiedlova WTA raudzes sacensības aizvadījusi gaužām vāji, jo izcīnījusi tikai četras uzvaras, kas licis piedzīvot kritumu pasaules rangā. Nevienā no turnīriem slovākiete šosezon nav spējusi pārvarēt divas kārtas.

Šīs sezonas laikā Šmiedlova pamanījās zaudēt 15 mačus pēc kārtas, kas tikai par divu spēļu tiesu atpalika no WTA rekorda.

Vēl tikai pagājušajā nedēļā Šmiedlova Sinsinati WTA «Premier» turnīra pirmajā kārtā ar 6-1, 6-7 (6:8), 6-7 (5:7) ļoti smagā cīņā piekāpās Ostapenko. Tā kā pērn Sinsinati slovākiete aizkļuva līdz ceturdaļfinālam, šonedēļ viņa WTA rangā piedzīvoja 29 vietu kritumu.

Pērn Šmiedlova Ņujorkas turnīrā sasniedza trešo kārtu.

Sevastova jūnijā un jūlijā pa reizei spēlēja WTA turnīru finālos, abos mačos piedzīvojot zaudējumus. Savukārt, neskaitot šos divus turnīrus, viņa kopš maijā notikušā Francijas atklātā čempionāta nevienā no turnīriem nav guvusi vairāk par vienu uzvaru.

Sevastova ar Šmiedlovu līdz šim tikusies vienu reizi, 2012.gada pēdējās dienās Latvijas tenisistei ar 6-4, 6-1 uzvarot Oklendā notiekošā WTA turnīra kvalifikācijas cīņā. Šī Sevastovai bija viena no pēdējām uzvarām, pirms viņa pāris mēnešus vēlāk noslēdza karjeru.

Pēc karjeras atsākšanas Sevastova jau pērn atgriezās ASV atklātajā čempionātā, tomēr nepārvarēja kvalifikāciju. Savukārt šī gada sākumā viņa «izgāja» kvalifikāciju Austrālijas atklātajā čempionātā, kur arī uzvarēja pirmajā kārtā. Vienu kārtu Sevastova pārvarēja arī Francijas atklātajā čempionātā, bet Vimbldonā zaudēja jau pirmajā mačā.

ASV atklātajā čempionātā Sevastova pirmo kārtu pārvarējusi 2009. un 2010.gadā, bet abas reizes piekāpusies otrajā mačā.

Otrajā kārtā Ostapenko un Kvitovas pāra uzvarētāja sacentīsies ar mājinieci Irinu Falkoni vai turcieti Čaglu Bijikakčaju, bet Sevastovas un Šmiedlovas dueļa spēcīgākā sportiste tiksies ar kādu no kvalifikācijas veiksminiecēm vai ar trešo numuru izlikto spāņu zvaigzni Garvinji Mugurusu.

LETA jau vēstīja, ka vīru turnīrā šoreiz nepiedalīsies Latvijas pirmā rakete Ernests Gulbis, kurš ārstē plaukstas locītavas savainojumu.

ASV atklātā tenisa čempionāta pamatturnīrs sāksies pirmdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu