Ostapenko un Sevastovai nelieli kāpumi WTA rangā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas vadošās tenisistes Jeļena Ostapenko un Anastasija Sevastova jaunākajā WTA rangā, kas publicēts svētdien, veikušas nelielu kāpumu.

Salīdzinot ar iepriekšējo rangu, Ostapenko pakāpusies par trim vietām un nu atrodama 36.pozīcijā, kas tikai par divām vietām atpaliek no viņas karjeras rekorda, ko Latvijas sportiste sasniedza jūnijā.

Ostapenko pēdējā laikā ir spēlējusi ar mainīgām sekmēm, jo pēdējos 12 mačos ir izcīnītas vien četras uzvaras. Tiesa, augusta sākumā pirms starta Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs viņa sasniedza Florjanpolisas «International» turnīra ceturtdaļfinālu. Olimpiādē Ostapenko cieta neveiksmi pirmajā kārtā, ar 6-1, 3-6, 2-6 atzīstot titulētās austrālietes Samantas Stosuras pārākumu, bet šonedēļ notikušajā Ņūheivenas WTA «Premier» sērijas turnīrā viņa aizkļuva līdz otrajai kārtai, kur ar 5-7, 1-6 piekāpās vēlākai sacensību uzvarētājai Agņeškai Radvaņskai no Polijas.

Pirmdien Ostapenko uzsāks ASV atklāto čempionātu, kur pirmajā kārtā tiksies ar titulēto čehieti Petru Kvitovu, kuru viņa šogad jau divreiz spējusi uzvarēt. Čehijas sportiste pasaules rangā atrodama 16.vietā.

Tikmēr Sevastova jaunākajā pasaules rangā veikusi kāpumu par četrām vietām un nu ieņem 48.pozīciju.

Sevastova jūnijā un jūlijā pa reizei spēlēja WTA turnīru finālos, abos mačos piedzīvojot zaudējumus. Savukārt, neskaitot šos divus turnīrus, viņa kopš maijā notikušā Francijas atklātā čempionāta nevienā no turnīriem nav guvusi vairāk par vienu uzvaru. Arī šī Latvijas tenisiste pirmdien uzsāks dalību ASV atklātajā čempionātā, kad pirmajā kārtā tiksies ar Annu Karolīnu Šmiedlovu no Slovākijas, kura ir planētas 85.rakete.

Savukārt Diāna Marcinkēviča jaunākajā rangā zaudējusi četras pozīcijas un ieņem 372.vietu, kamēr Latvijas labākā tenisista Ernesta Gulbja pusmāsa Laura Gulbe atrodama 1125.vietā, kas ir par četrām pozīcijām augstāk nekā iepriekšējā rangā.

WTA ranga labāko desmitniekā nedēļas laikā nav notikusi neviena izmaiņa. Pirmo vietu joprojām saglabā pieredzējusī amerikāniete Serēna Viljamsa, kura ir gados vecākā ranga līdere tā vēsturē.

Otro vietu ieņem Vimbldonas fināliste un Riodežaneiro olimpisko spēļu vicečempione Angelika Kerbere no Vācijas, kamēr trešo vietu ieņem spāniete Garvinje Mugurusa, bet uz ceturtā ir poliete Agņeška Radvaņska, kura apsteidz rumānieti Simonu Halepu.

Tālāk seko amerikāņu veterāne Venusa Viljamsa, septītā ir Baltkrievijas tenisiste Viktorija Azarenka, kurai seko itāliete Roberta Vinči. Devītā ir Medisona Kīza no ASV, bet desmitnieku noslēdz krieviete Svetlana Kuzņecova.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka par Ņūheivenas WTA «Premier» sērijas turnīra uzvarētāju kļuva Radvaņska, kura finālā ar 6-1, 7-6 (7:3) uzvarēja Jeļinu Svitoļinu no Ukrainas. Līdz ar to polietei izdevies tikt pie sava otrā titula šogad, kā arī 19.karjerā kopumā.

Dubultspēļu rangā Ostapenko saglabājusi 137.vietu, bet Sevastova joprojām ieņem 165.pozīciju. Diāna Marcinkēviča atrodama 298.vietā, kamēr viņas māsa Denīza Marcinkēviča ir dubultspēļu 820.rakete.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu